U čast i slavu sportskog velikana - u subotu i nedelju održava se prvi “Memorijal Zvonimir Zvonko Vujin”

Prvi memorijalni međunarodni turnir u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se predstojećeg vikenda u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, a tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz naše zemlje i šest država regiona - saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”. 
 
Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura
 
 
 
Vukosava Đapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u našem gradu.
- U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije - rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.  
 
 
 
Aleksandra Rapaić, jedna od najtalentovanijih bokserki u našoj zemlji, istakla je da joj je čast što će nastupiti na jednom ovakvom turniru i boksovati za svoj klub, u svom gradu. Očekuje svoj dobar nastup, kao i druge kvalitetne mečeve na turniru i pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta da dođu na turnir i pruže podršku njoj i ostalim takmičarima.  
 
Strahinja Rašović pripada najtalentovanijim takmičarima BK “Banat” i jedan je od četvoro predstavnika tog kluba koji će učestvovati na Memorijalu. I njemu je čast što će nastupati na turniru, u kategoriji kadeta do 54 kilograma, i nada se osvajanju prvog mesta. 
 
 
 
Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, ali je to još uvek preliminarna satnica. Meč večeri u subotu održaće se između Aleksandre Rapaić i Nikoline Gajić
  
Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja - „Zlatne rukavice“ (1965.) i „Oskara“ (1971). 
 
Preminuo je 8. decembra 2019. godine i sahranjen na Evangelističkom groblju u Zrenjaninu. 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6127/Memorijal_Zvonko_Vujin_press_00.jpg