Gradonačelnik i zamenik obišli radove na izgradnji 25 stanova namenjenih izbeglim i raseljenim licima u Kleku, porodice u novim stanovima na proleće

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik Saša Santovac obišli su danas, zajedno sa direktorom Gradske stambene agencije Dragomirom Radovancem, koordinatorom Regionalnog stambenog projekta za Zrenajnin Dragišom Albuljem i predstavnicima Mesne zajednice “Klek” radove na izgradnji stambenog objekta u Kleku sa 25 stambenih jedinica, koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji s Komesarijatom za izbeglice. 

 

 

Stanovi su namenjeni izbeglim i interno raseljenim licima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i sa prostora Kosova i Metohije. 
 - Simboličnim obilaskom ovog gradilišta 26 godina nakon tragičnih stradanja srpskog naroda, na dan kada obeležavamo godišnjicu akcije “Oluja” ovde smo u Kleku, na trećoj lokaciji na terioriji grada Zrenajnina gde se u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji koji se finansira sredstvima Evropske banke u saradnji sa jedinicom za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije, gradi objekat vrednosti 960.000 evra gde će biti smešteno 25 porodica - rekao je gradonačelnik Salapura.

 

 

Kako je naveo, ukupna vrednost Fonda regionalnog stambenog programa koji se sprovodi u Gradu Zrenajninu još od 2018. godine je blizu 2,5 miliona evra koje je finansirala Svetska banka, a Grad Zrenjanin je obezbedio parcelu i neophodne infrastrukturne priključke. 

 


- To je ukupno 76 stambenih jedinica, ovde u Kleku 25, radovi protiču u najboljem redu i očekujemo da na proleće naredne godine ovde budu useljene porodice. Ovim će i Klek dobiti nove stanovnike i nov urbanizovan prostor i mesto gde će, verujem biti i sedište seoskih dešavanja, a takođe, verujem i da ćemo na ovaj način naše seoske mesne zajednice obogatiti novim porodicama imajući u vidu da je prisutan trend migriranja ljudi iz sela ka gradu - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura. 

 

 

Koordinator Regionalnog stambenog projekta za Zrenajnina Dragiša Albulj je kazao da je prijavljeno 40 potencijalnih korisnika.

- Ono što smo do sada uradili jeste da smo pregledali sve prjave, urađena je dopuna dokumentacije za određene korisnike, uradili proveru u katastru očekujemo i proveru iz  zemlje porekla i tada ćemo moći da objavimo predlog liste korisnike - rekao je Albulj napominjući da postoji pravilnik po kome se vrši odabir korisnika.

 

 

Govoreći o stanovima u Kleku kazao je da će u objektu biti pet stanova od 30 kvadrata, deset od po 40 kvadratnih metara, kao i osam stanova od 50 kvadrata i dve stambene jedinice od po 60 kvadratnih metara, što je određeno prema potrebama prilikom urađene ankete pre početka radova. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6141/Klek_zgrada_izbeglice_KROP.jpg