Gradonačelnik na svečanom prijemu povodom “Dana piva”: svaka naredna manifestacija održavaće se u sve boljim privrednim okolnostima

Tradicionalni svečani prijem i koktel povodom manifestacije “Dani piva” održan je sinoć u zrenjaninskoj Gradskoj kući, uz prisustvo brojnih zvanica iz političkog, privrednog, društvenog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih gradova. Domaćini prijema bili su gradonačelnik Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, sa suprugama, a zbog loših vremenskih uslova, gosti su se okupili u Baroknoj sali i holovima Gradske kuće. Doček je proticao u znaku Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. godine, a uz domaćine, dobrodošlicu su gostima upućivale i članice Kulturno-umetničkog društva “Pionir”, u prigodnim narodnim nošnjama.
 
 
 
 
Među zvanicama bili su i Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor, koji boravi u Zrenjaninu povodom slave grada, Uspenja Presvete Bogorodice, kao i Biskup zrenjaninski monsinjor dr Nemet Laslo, pojedini pokrajinski i republički funkcioneri i narodni poslanici, delegacije bratskih gradova Arada, Trebinja i Bijeljine, a povodom zatvaranja svoje izložbe u Narodnom muzeju, prijemu je prisustvovao i Brajan Rašić, čuveni rok  fotograf.   
 
 
 
 
Obraćajući se gostima i poželevši im dobrodošlicu, gradonačelnik Simo Salapura istakao je da smo dugo čekali da se ponovo družimo na ovakav način, da u tome nisu uspele da nas spreče ni vremenske prilike koje su poremetile organizaciju “Dana piva” i izrazio uverenje da će se manifestacija do kraja odvijati po predviđenom programu.
- “Dani piva” obeležavaju duplo punoletstvo, 36 godina, od prvih “Dana piva” mnogo se toga promenilo, povećao se broj programa, izvođača, posetilaca i trudimo se da svake godine, u skladu s mogućnostima, ovaj naš brend što više oživimo i što bolje ga predstavimo i u širim okvirima, i van granica naše zemlje - rekao je gradonačelnik i dodao da već počinju pripreme za naredne “Dane piva”.
 
 
 
 
- Moramo da razmišljamo o tome, jer će manifestacije u budućnosti biti organizovane u još boljim privrednim okolnostima, uz još značajnije infrastrukturne projekte koji će se realizovati u našem gradu. Mislim, pre svega, na početak izgradnje auto-puta Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad, koji će, opet, dovesti i veći broj posetilaca na ovu našu manifestaciju. Intenzivan je privredni zamah, oličen u projektu kineske kompanije “Linglong” koji će umnogome promeniti ekonomsku sliku ne samo našeg grada, već i čitavog regiona. U tom smislu javljaće se i nove ideje, kako i na koji način predstaviti naš grad, praviti neke nove manifestacije, uklopiti sve ono što je bitno za funkcionisanje jedne lokalne zajednice - poručio je gradonačelnik i pozvao sve goste da zajedno uživaju u programima “Dana piva”, ali i da budu odgovorni prema sebi i prema drugima, da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, da se vakcinišu i poštuju propisane epidemiološke mere. 
 
 
 
 
Koktel u Gradskoj kući protekao je u dobrom raspoloženju, a po njegovom završetku, većina zvanica preselila se na Trg slobode i prisustvovala još jednom odličnom i zanimljivom nastupu Zrenjaninske filharmonije i “ABBA” i “Metalika” tribjut bendova.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6169/Koktel_Dani_piva_2021_0.jpg