Gradonačelnik otvorio 36. “Dane piva”: budimo veseli, gostoprimljivi i odgovorni

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura otvorio je sinoć, na Žitnom trgu, 36. “Dane piva”, manifestaciju koja se ove godine održava u izmenjenim okolnostima, u nešto skromnijem obimu, ali uz većinu odabranih programa koji su tradicionalno u proteklim godinama obeležavali poslednju nedelju avgusta.
 
 
 
Obraćajući se prisutnima, on je poželeo svima dobru zabavu tokom naredna četiri dana i dobro raspoloženje i podsetio da “Dani piva” proslavljaju “duplo punoletstvo” i da su najstarija manifestacija tog tipa u zemlji. Poručio je i da moramo biti odgovorni, čuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.
- Prošla godina bila je specifična, kada “Dane piva” nismo organizovali, već ih samo simbolično obeležili, da ne prekidamo dugu tradiciju. Vraćamo se starim navikama, bogatom kulturno-umetničkom, sportskom, zabavnom programu i nadamo se da promenljivo vreme neće uticati na naše sugrađane i goste. Pokažimo da smo dobri domaćini, da smo gostoprimljivi, da umemo dobro raspoloženje da prenesemo i na naše goste, ali i da možemo da se ponašamo odgovorno, kada su u pitanju epidemiološke mere. Verujem da će svi naši sugrađani pronaći neki program za sebe, za sve generacije ima po nešto, i da će manifestacija proteći u najboljem redu - rekao je Salapura.
 
 
 
 
Takođe nastavljajući dugogodišnju tradiciju, glumac Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Prvoslav Zakovski izrekao je pivsku zdravicu, nakon koje su on, gradonačelnik i voditelj programa Nedeljko Golušin podigli krigle i ozvaničili početak 36. “Dana piva”. Usledio je vatromet, a održan je i prvi krug takmičenja u brzom ispijanju piva, u muškoj i ženskoj konkurenciji, što spada u “zaštitni znak” manifestacije od prvog njenog izdanja, 1986. godine. 
 
 
 
 
Prve koncertne večeri na Žitnom trgu nastupili su bend “Banda drvena” i Marko Luis, na Trgu slobode otvoren je 18. Međunarodni festival folklora “Lala”, a šahovskim turnirom u organizaciji ŠK “Proleter” počeo je i sportski program. Večeras, u 21 čas, održava se i prvi veliki koncert na Trgu slobode, uz nastup Zrenjaninske filharmonije, sa solistom čuvenim operskim pevačem Belom Mavrakom, dok će u isto vreme na Žitnom trgu nastupiti “Koncert majstori”, a nakon njih Dženan Lončarević.
 
Kompletan program manifestacije dostupan je na sajtu “Dana piva” www.danipiva.rs
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6162/Dani_piva_2021_otvaranje_0.jpg