Gradonačelnik u poseti OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”: nova školska godina u renoviranoj školi, grad uložio 7 miliona dinara

Uoči početka nove školske godine, danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj”, koja je prethodnih meseci u potpunosti renovirana, a radove je finansirao Grad Zrenjanin u iznosu od 7 miliona dinara. Izvršena je zamena kompletne stolarije - ukupno 144 prozora i pet ulaznih vrata - obnovljena je fasada i enterijer zgrade - hodnici i učionice i postavljeni su novi oluci, što je najobimnija rekonstrukcija zgrade od 1962. godine, kada je škola u zrenjaninskom naselju “Šumica” i počela s radom. 
 
 
 
 
Novu školsku godinu skoro 300 učenika dočekuje u novom ambijentu, a rekonstrukcija škole ide u prilog i aktivnostima koje Grad Zrenjanin sprovodi u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i većem korišćenju obnovljivih izvora energije, jer se očekuju značajne uštede energenata. 
 
Nakon obilaska škole, gradonačelnik Simo Salapura istakao je da će učenici i nastavni kadar imati bolje uslove za rad, u lepšem ambijentu.
- Ovo je najveća investicija u ovoj školi još od njenog otvaranja, a kada su generalno u pitanju ulaganja u škole i obrazovanje, mi smo u protekloj školskoj godini izvojili višemilionska sredstva i zajedno sa pokrajinskim organima vlasti napravili dobru saradnju, s ciljem da se škole adaptiraju ili saniraju fasade i drugi prostori u njima - istakao je gradonačelnik i pomenuo neke od najznačajnijih realizovanih projekata i ulaganja.
 
 
 
 
- Imali smo ulaganje od 1,4 miliona dinara u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Jovan Trajković”, za sanaciju kompletnog potkrovlja i kabineta, zatim smo sa 1,3 miliona dinara podržali Tehničku školu za nabavku motornog vozila kao nastavnog sredstva na smeru tehničara u drumskom saobraćaju, imali smo ulaganja i u osnovnoj školi u Melencima, gde su zamenjeni gasni kotlovi, dok se iz pokrajinskih sredstava radi fasada na Elektrotehničkoj i građevinskoj školi, na Poljoprivrednoj školi i to su neki od projekata koji će biti dosta vidljivi i doprineti boljem odvijanju nastave. Raduje nas činjenica da će od 1. septembra časovi trajati 45 minuta, dakle po starom režimu rada, i mislim da će sve biti u redu, a grad je tu da i u predstojećoj školskoj godini pomogne osnovnim i srednjim školama koliko je to u mogućnosti - rekao je gradonačelnik. 
 
 
 
Direktorka OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Tanja Rođenkov navodi da se ukazala potreba za zamenom stolarije, koja je postala nebezbedna i energetski neefikasna. 
- U dogovoru s lokalnom samoupravom, koja je uložila 7 miliona dinara, krenuli smo u zamenu kompletne stolarije, krečenje, obnovu fasade, postavili smo nove oluke da bi je zaštitili i što se tiče energetske efikasnosti, ona će biti umnogome poboljšana, uz prijatnije uslove za rad. Svaki razred škole ima po dva odeljenja, tako će biti i u novoj školskoj godini, dakle u 16 odeljenja nastavu će pohađati 292 učenika - istakla je direktorka.    
 
Zajedno s gradonačelnikom, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” danas su posetili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić, kao i predsednik Saveta MZ “Šumica”, na čijoj se teritoriji škola nalazi, Nenad Gavranić. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6171/Poseta_OS_Zmaj_0.jpg