Prijem za predstavnike bratskih gradova: tradicionalni prijateljski susreti i razgovori tokom manifestacije “Dani piva”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima zamenikom Sašom Santovcem, predsednikom Skupštine grada Čedomirom Janjićem, zamenikom predsednika Skupštine grada Oliverom Mitrovićem i članom Gradskog veća Marinelom Mendreom, ugostio je danas u Gradskoj kući predstavnike bratskih gradova Arada, Trebinja i Bijeljine. 
 
Tradicionalno, tokom manifestacije “Dani piva”, među brojnim gostima Zrenjanina su i predstavnici gradova i opština s kojima grad održava bratske i prijateljske odnose i saradnju. Sinoć je u Zrenjanin iz Republike Srpske prispela delegacija Trebinja, a danas i predstavnici Arada i Bijeljine. Zbog epidemiološke situacije, izostala je ovoga puta masovnija poseta i dolazak predstavnika iz drugih sredina, iz kojih su izrazili žaljenje što nisu u mogućnosti da se odazovu pozivu Grada Zrenjanina. 
 
 
 
Predstavnici bratskih gradova sastali su se s gradonačelnikom i njegovim saradnicima, s kojima će nastaviti razgovore i u popodnevnim časovima, a predviđeno je i da večeras prisustvuju tradicionalnom prijemu u Gradskoj kući, kao i programima “Dana piva”. 
 
Arad u Rumuniji jedan je od gradova s kojima Zrenjanin ostvaruje najdužu i najplodniju saradnju, pošto je Sporazum o saradnji potpisan još 1967. godine, a obnovljen 29. maja 2002. godine u Aradu. Povelja o bratimljenju s Trebinjem potpisana je u tom gradu 19. avgusta 2013. godine, čime je višedecenijska tesna saradnja između mesne zajednice Klek i tog hercegovačkog grada proširena i na nivo dva grada. Bijeljina je najmlađi član porodice bratskih i prijateljskih gradova i opština, nakon što je u tom gradu potpisan Sporazum o saradnji 24. septembra 2018. godine.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6167/Prijem_bratski_gradovi_2021_0.jpg