Prijem za učesnike 18. Međunarodnog festivala folkora “Lala”

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac primio je danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, učesnike i organizatore Međunarodnog festivala folklora “Lala” koji se tradicionalno održava u vreme “Dana piva”.
- “Dani piva” ne bi bili to što jesu da nema ovog festivala koji se u našem gradu održava po 18. put. Festival, nažalost, zbog epidemiološke situacije prošle godine nije održan, a ove smo morali da se prilagodimo situaciji tako da smo smanjili broj učesnika, posebno iz drugih zemalja. Istakao bih da sam domaćin prijema za učesnike festivala nekoliko godina unazad i primetio sam da je veliki broj njih, koji su dolazili iz Evrope, Latinske Amerike i drugih zemalja, oduševljen Zrenjaninom i prijateljstvima koja su ovde stekli - rekao je Santovac, izrazivši očekivanje da će narednih godina u naš grad doći još veći broj učesnika, što i jeste cilj festivala.
 
 
 
 
- Primetno je i da su Zrenjaninci prihvatili ovaj festival i da prate programe, posebno defile učesnika kroz centar. Želim da vam se zahvalim što ste došli u Zrenjanin i nadam se da ćete iz našeg grada poneti nova prijateljstva i iskustva, a mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da brinemo o ovom festivalu - rekao je Santovac.
 
Osnivač festivala i jedan od domaćina je Kulturno-umetničko društvo “Pionir”, čiji je predsednik Radovan Moldovan Rača kazao da, iako je smanjen broj učesnika, kvalitet festivala održan.
- Festival organizujemo kako bismo se družili, ali i da prikažemo našu tradiciju i kulturu i upoznamo druge, a važno nam je i da se omladina međusobno upozna i druži i da u narednom periodu imaju prijatelje po celom svetu. Cilj je da mladima ostavimo u amanet da se druže, da poštuju jedni druge i da čuvaju svoju kulturu i tradiciju - rekao je on.   
 
Goste su, u ime domaćina i organizatora festivala “Lala”, danas pozdravili i direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina i direktor Kulturnog centra Goran Marinković
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6163/Prijem_festival_LALA_26-08-2021_0.jpg