Prva mini-olimpijada u Banatu: Udruženje penzionera Zrenjanin obeležava 75 godina postojanja i rada

Danas se održava prva mini olimpijada u Sportsko - rekreativnom centru „Partizan“, povodom 75. godišnjice Udruženja penzionera grada Zrenjanina, u okviru koje učestvuju i druga udruženja sa teritorije Banata, a nakon toga planirana je svečana sednica u hotelu „Vojvodina“. Udruženje koje broji 8 hiljada članova ima dugogodišnju tradiciju u organizaciji sportskih takmičenja penzionera u Zrenjaninu i naseljenim mestima. 
 
Čestitajući jubilej, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je inače i predsednik Organizacionog odbora, zahvalio se svim penzionerima za sve ono što su učinili za zajednicu u toku svog radnog veka, te da zbog toga lokalna samouprava i želi i oseća obavezu da pomogne Udruženju penzionera i njegovim članovima.
 - Gradsko Udruženje penzionera Zrenjanin ima dugogodišnju tradiciju u organizaciji sportsko-rekreaktivnih aktivnosti, koja je bila na jednom lokalnom nivou, zatim su aktivno od 2013. godine učesnici Olimpijade trećeg doba, koja se održava u Vrnjačkoj Banji. Danas, u prelepom ambijentu Sportsko - rekreativnog centra „Partizan“, po prvi put za udruženja sa teritorije Banata održava se mini-olimpijada. Odziv za današnji događaj je veći od očekivanog, što me posebno raduje, rekao je gradonačelnik Salapura.
 
 
 
 
Kako je naveo, ovo je značajan jubilej, jer je ovo godina kada je Zrenjanin “Evropski grad sporta” i da je od velikog značaja promovisanje sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba starijih doba. 
-U okviru današnje mini-olimpijade biće četiri sportske discipline, a i ovo je svakako prilika za druženje sa predstavnicima Nacionalnog udruženja penzionera, kao i sa predstavnicima trećeg doba, kako bi videlo na koji još način možemo da unapredimo rad udruženja u našem gradu, koje nije aktivno samo u sportskim, već i u humanitarnim, edukativnim i kulturnim aktivnostima i gotovo ne postoji nijedna manifestacija u gradu gde se oni ne pojavljuju, rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.
 
O radu organizacije, aktivnostima i planovima za budućnost Udruženja penzionera govorio je predsednik tog udruženja Slavko Šućurović.
- Gradsko Udruženje penzionera postoji 75 godina i ovo je neposredan povod da ovu godinu obeležimo nizom aktivnosti, a neke od njih su započete i ranije, a to su sportske aktivnosti. Imali smo takmičenja u naseljenim mestima, kao i na nivou grada Zrenjanina. Mi, kao gradsko udruženje, pokušavamo da damo doprinos bavljenju sportom i fizičkim aktivnostima penzionera, jer jeto  veoma značajno za naš period života, rekao je Šućurović koji je dodao da su im im veliku podršku pružili Savez penzionera Srbije i Vojvodine da danas budu domaćini prve mini-olimpijade Banata.
 
 
 
 
Danas će se održati takmičenje u četiri discipline, što podrazumeva brzo hodanje, princip štafete, izvođenje penala na male golove i izvođenje penala u košarci, pored toga i omiljena disciplina za sve penzionere je  i pikado. Ovo su samo od nekih aktivnosti kada su olimpijade u pitanju, a česte su i šah, ribarenje, streljaštvo i drugo. Ideja i želja je da ovo postane tradicija i da ovakvih druženja bude više i češće.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6153/Mini_olimpijada_penzionera_0.jpg