Rešenjem komunalnog inspektora ekipe “Čistoće i zelenila” uklanjaju otpad iz kuće u Prištinskoj

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišao je danas Prištinsku ulicu gde ekipe preduzeća “Čistoća i zelenilo” iz kuće na broju 60 uklanjaju velike količine smeća koju je vlasnik sakupljao godinama, a koja je nedavno oštećena u požaru.

 

 

Santovac je kazao da je Grad Zrenjanin prihvatio da reši dugogodišnji problem stanovnika te ulice koji su se sada za pomoć obratili i Gradu Zrenjaninu.

 


- Turuš Janoš više puta je imao priliku da vidi inspektore grada Zrenjanina pred svojom kućom i u više navrata grad je organizovao iznošenje smeća koje je on prikupljao u svom dvorištu. Došli smo do zaključka da ne možemo više samo da ga upozoravamo, pa je naš komunalni inspektor doneo rešenje kojim je Turuš ima rok od osam dana da iznese komunalni i komunalno kabastog otpada, odnosno sekundarnih sirovina iz dvorišta i kuće koje on nije ispoštovao - rekao je Santovac.

 

 

Ukazao je da je po tom rešenju rok istekao 29. jula i da su ekipe “Čistoće i zelenila” krenule u prinudno uklanjanje otpada.

 


- Do sada je izneto jedanaest kamiona otpada i očekujemo da još tri do četiri kamiona bude iznešeno kako bi ljudima koji žive u neposrednoj blizini te kuće omogućili normalne uslove živote. Naravno, i komšijama i Janošu predočeno je da nećemo više dozvoliti skupljanje otpada i da će, ukoliko on bude nastavio da ga prikuplja, komunalna policija ponovo krenuti u akciju zajedno sa komunalnom inspekcijomkako ne bi igrožavao bezbednost i zdravlje njegovih komšija - rekao je Santovac.     

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6144/Pristinska_ulica_015_m.jpg