Uz “Zrenjaninsko pivo”, fijakeri i pozivari krenuli iz Gradske bašte, najavljujući sugrađanima 36. “Dane piva”

Početak manifestacije “Dani piva” obeležen je i ove godine okupljanjem u Gradskoj bašti, odakle su fijakeri s pozivarima u narodnim nošnjama i tamburašima krenuli u obilazak grada, uz besplatno točenje piva sugrađanima i poziv da prisustvuju 36. “Danima piva”.
 
Iako su zvanično otvoreni sinoć, većina programa na “Danima piva” počinje danas, a fijakeri i pozivari su, zbog kišovitog vremena prethodnih dana, prolongirali obilazak gradskih ulica i najavu manifestacije. Oni su i prošle godine održali tu tradiciju, iako manifestacija nije organizovana zbog poznatih razloga, već samo simbolično obeležena.
 
 
 
 
Okupili su se u Gradskoj bašti čelnici lokalne samouprave, predstavnici Turističke organizacije, predstavnici medija, i uz zdravicu i pune krigle “Zrenjaninskog piva” ispratili fijakere do Trga slobode. Na centralnom gradskom trgu pozivari su se još jednom zaustavili i delili pivo Zrenjanincima, a potom se zaputili u obilazak svih delova grada. 
 
“Dani piva” svečano su otvoreni sinoć, nastavljaju se danas uz brojne programe na više lokacija i koncerte na Trgu slobode i Žitnom trgu, a traju do nedelje, 29. avgusta.    
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6164/Fijakeri_pozivari_0.jpg