Dan Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i krsna slava svih vatrogasno-spasilačkiih jedinica sektora obeleženi i u Zrenjaninu

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obeležava danas svoj dan, a sve vatrogasno-spasilačke jedinice sektora i svoju krsnu slavu - Neopalimu ili nesagorivu kupinu (hrišćanska relikvija starozavetne tradicije, koja se čuva u istoimenoj crkvi u sklopu Manastira Svete Katarine na Sinaju). Obeležavanju slave priključili su se i Odeljenje za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačka jedinica Zrenjanin, koji su na Trgu slobode organizovali taktičko-tehnički zbor i prikaz opreme i tehnike, uz razgovor sa posetiocima i podelu edukativnog materijala u vezi sa vanrednim situacijama. 
 
 
 
 
TT zboru su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić. Domaćini skupa bili su načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu Goran Marjanović i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, potpukovnik vatrogasac Branislav Milosavljević.  
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je značaj delovanja vatrogasno-spasilačke jedinice u našem gradu, ali i njihovo angažovanje u drugim sredinama naše zemlje, pa i drugim državama, kao što je to letos bio slučaj.
- Danas se obeležava dan Sektora za vanredne situacije, koji je i formiran na ovaj datum 2009. godine i čije je delovanje od velikog značaja za sve građane koji žive na prostoru Republike Srbije, ali i one u drugim državama, koje su ovog leta imale probleme s požarima i drugim elementarnim nepogodama. Ja sam im danas poželeo da imaju što manje posla, a treba istaći da su predstavnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Zrenjanin u prethodnom periodu učestvovali i u gašenju požara na Tari i Zlatiboru - rekao je Santovac i ukazao na potrebu preventivnog delovanja i edukacije stanovništva o ponašanju u vanrednim situacijama. 
 
 
 
 
- U tom smislu danas razgovaramo i sa decom, delimo im propagandni materijal i priručnike za ponašanje u vanrednim situacijama i na neki način edukujemo kako treba da se odreaguje kada dođe do takve situacije. Takođe, danas imamo priliku i da javnosti pokažemo čime to raspolaže Sektor za vanredne situacije na teritoriji našeg grada, kojom vrstom vozila i sredstava i vidimo da su naši mališani posebno zainteresovani da se upoznaju s vozilima i njihovom namenom - poručio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina tokom današnje manifestacije na Trgu slobode. 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6197/tt_zborDSC_0.jpg