Odbojkašice Srbije osvojile evropsko srebro, čestitka gradonačelnika kapitenu Maji Ognjenović

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sinoć je osvojila srebrnu medalju na 22. Evropskom prvenstvu, nakon što je u beogradskoj “Štark Areni”, u finalnom meču poražena od reprezentacije Italije rezultatom 3:1. Ovo je druga medalja za našu selekciju u kratkom vremenskom periodu, posle osvojenog trećeg mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, a na oba ova nastupa reprezentaciju Srbije predvodila je Zrenjaninka Maja Ognjenović, kapiten i jedna od najboljih naših igračica. 
 
 
Na osvojenom evropskom srebru Maji Ognjenović čestitao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da i ova medalja sija zlatnim sjajem.
- Iskreno čestitam tebi i tvojim saigračicama, kao i stručnom štabu repreznetacije, na još jednom osvojenom odličju za našu zemlju, koje potvrđuje kvalitetan rad i veliku popularnost odbojkaškog sporta. Verujem da  tim uspesima doprinosi i “Evropski grad sporta”, Zrenjanin, u kom si ponikla i koji je i danas rasadnik odbojkaških talenata. Sportski Zrenjanin ponosi se tobom i tvojim uspesima - poručio je gradonačelnik Salapura.
 
Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1985. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Osim dve olimpijske medalje - u Rio de Žaneiru 2016. godine  i Tokiju - sa reprezentacijom Srbije osvojila je jedno svetsko i dva evropska prvenstva, a sada i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta.  
 
 
Fotografije: Odbojkaški savez Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6180/odbojkasice_Srbije_0.jpg