Održana 9. sednica Gradskog veća - utvrđen Predlog odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je danas deveta po redu sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura.
 
Članovi Veća usvojili su sve tri tačke predviđene dnevnim redom, najpre Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka, za koju je izvestilac bila  Marijana Radojčić, a zatim Predlog Odluke o usvajanju Aneksa Ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina i davanju ovlašćenja Gradonačelniku grada Zrenjanina za zaključivanje Aneksa 1, o čemu je izvestila pomoćnica gradonačelnika Stojanka Vučković.
 
 
 
 
Na osnovu ove odluke, gradonačelnik grada Zrenjanina će sa kompanijom Essex Furukawa Magnet Wire Balkan d.o.o. Zrenjanin zaključiti Aneks Ugovora o otuđenju neizgrađenog /građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Aneks ugovora odnosi se na dinamiku zapošljavanja.
 
Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu o kojoj je govorila Violeta Kučanda Bogasenieva, iz Odeljenja za imovinsko-pravne odnose i upravljanje imovinom Gradske uprave. 
 
 
 
 
Novinarima se nakon sednice obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, istakavši da se jedna od tačaka odnosila na donošenje programa otuđenja gradskog građevisnkog zemljišta, i da je taj program, praktično, samo dopuna sadašnjeg programa. 
- Proistekao je iz odluke koju smo danas doneli, a to je usvajanje Plana detaljne regulacije naseljenog mesta Ečka. Mi smo nastavili sa donošenjem planova detaljne regulacije naseljenih mesta na teritoriji našeg grada. U proteklih godinu dana doneli smo niz planova, za Lazarevo, Klek, Melence, Aradac, a sad je i Ečka na dnevnom redu, s tim da prvenstveno zadovoljavamo zakonsku formu, a ono što je još važnije, regulišemo sve ono što se nalazi na teritoriji te mesne zajednice, prave se određeni planovi razvoja tog naseljenog mesta. Naravno, ovaj plan je čekao tačnu trasu bubućeg auto-puta i kada smo došli do te informacije, onda smo mogli i da usvojimo ovaj plan - rekao je Santovac.
 
Osvrnuo se i na tačku dnevnog reda koja se odnosila na zaključivanje aneksa ugovora sa kompanijom Eseks.
- Ta kompanija ima obavezu da do 2024. godine ostvari pun kapacitet planiran prilikom potpisivanja ugovora, a to je 139 radnika. Nakon ove sednice Gradskog veća očekujemo sednicu Skupštine koja će potvrditi sve ove tačke dnevnog reda - kazao je zamenik gradonačelnika. 
  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6204/9_sednica_GV_20_09_2021_0.jpg