Peti Zrenjaninski polumaraton u nedelju, 3. oktobra - obustavlja se saobraćaj u više ulica, glavna trka u 11 časova, promoterka Olivera Jevtić

Zrenjaninski polumaraton obeležava ove godine mali jubilej, peto izdanje po redu, i održaće se u nedelju, 3. oktobra, u 11 časova, kada sa Trga slobode, ispred Gradske kuće, startuje glavna trka. Prošle godine manifestacija nije održana, a tradicija započeta 2016. godine nastavlja se organizacijom “Trke zadovoljstva”, kao i trke za predškolce i učenike zrenjaninskih osnovnih škola. Narodni muzej Zrenjanin, u saradnji s organizatorima polumaratona, u nedelju će, od 8-13 časova, omogućiti svim zainteresovanima da pogledaju izložbu Olimpijskog komiteta Srbije “Put pravih vrednosti”, u Salonu muzeja. U ulozi promoterke, manifestaciji će u nedelju prisustvovati naša proslavljena atletičarka Olivera Jevtić
 
 

Trku su danas najavili generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, predstavnici organizatora Miroslav Molnar, Milan Delić i Jelena Lukić, kao i Sanja Vrzić, PR Narodnog muzeja Zrenjanin, koja je pozvala naše sugrađane i učesnike trke da posete i izložbu “Put pravih vrednosti”, posvećenu olimpijskom pokretu u našoj zemlji i zrenjaninskim osvajačima olimpijskih medalja. Ulaz je slobodan.   
 
Vukosava Đapić Atanacković pozvala je Zrenjanince da se u nedelju uključe u manifestaciju, da trče ili da podrže učesnike duž staze i najavila prisustvo istaknute srpske atletičarke Olivere Jevtić, u ulozi promoterke. Jevtićeva je snimila i video-poruku i takođe pozvala sve zainteresovane da učestvuju na 5. polumaratonu, u godini u kojoj je Zrenjanin proglašen “Evropskim gradom sporta”. 
- Ovo je takođe jedna od manifestacija kojim grad Zrenjanin obeležava titulu “Evropski grad sporta” - istakla je Đapić Atanacković. 
 
 
 
Jedan od organizatora trke od njenog osnivanja, Miroslav Molnar, istakao je da se očekuje učešće oko 800 takmičara, te da su do sada prijave stigle iz nekoliko zemalja. Učešće je potvrdilo šest takmičara iz Rusije, petoro iz Bosne i Hercegovine, troje iz Mađarske, po jedan iz Belorusije, Nigerije, Hondurasa i Sirije, te će Zrenjaninski polumaraton i ove godine imati međunarodni karakter. 
 
Kako je naveo Molnar, učešće je potvrdilo više kvalitetnih trkača, pomenuvši pritom pobednika trećeg polumaratona Velimira Bojovića, trećeplasiranog na prethodnoj trci, iza trkača iz Kenije, Đuru Borbelja, Zrenjaninca Nikšu Papića...
 
 
 
Predškolci i osnovci će trčati kroz glavnu zrenjaninsku ulicu, od Centralne apoteke do Gradske kuće, njihove trke počinju u 9.00 časova, a svi koji žele da učestvuju potrebno je da se pojave na startu petnaest minuta ranije. Svako dete koje završi trku dobiće medalju, a najbolji u svojim kategorijama i velike maratonske medalje, diplome i majice. 
 
Polumaraton se trči se ustaljenom trasom, a ono što je bitno za građanstvo je da će saobraćaj u tim ulicama biti obustavljen od 8 do 14, a najkasnije do 15 časova, do kada se očekuje da kroz cilj prođu i poslednji takmičari.  
 
Ulice u kojima će u nedelju, 3. oktobra, privremeno biti obustavljen saobraćaj su sledeće:
Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, dr Slavka Županskog, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i CILJ.
 
 
Start polumaratona, štafetne trke i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km. 
 
Organizatori obaveštavaju sve naše sugrađane koji žele da se oprobaju u trci, a nisu se prijavili do sada, da to mogu učiniti i na dan trke, u obližnjoj osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, od 8 do 10 časova, kada se i zaključuje spisak učesnika. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6221/5_ZR_Polumaraton_logo_0.jpg