Počinje gradnja stambeno-poslovnog objekta na uglu ulica Petefijeve i Ive Lole Ribara: objavljen izgled zgrade sa 68 stanova

Postavljanjem info-table na gradilištu i rendera budućeg izgleda danas je ozvaničen početak izgradnje novog stambeno-poslovnog objekta u Zrenjaninu, na uglu ulica Petefijeve i Ive Lole Ribara. Investitor “Turbo gas” doo Kikinda, koji je i izvođač radova, najavljuje izgradnju objekta spratnosti Po+P+3+Ps, sa jednim lokalom u prizemlju i 68 stanova na tri etaže i povučenom spratu. Bruto površina objekta je nešto veća od 7.000 kvadratnih metara, a kao rok završetka gradnje naveden je februar 2023. godine. 
 
 
 
Podsećamo, novo gradilište u Zrenjaninu otvara se na mestu upravne zgrade i magacinskog prostora nekadašnjeg trgovinskog preduzeća “Centroduvan”. Nakon gašenja tog preduzeća, objekat je bio u vlasništvu preduzeća “OKRIM” Mirka Vučurevića. Ruinirani magacin, dok se gradska pijaca nalazila na staroj lokaciji, služio je jedno vreme vlasnicima tezgi, za smeštaj robe i mobilijara. Ukupna površina parcele na kojoj su se nalazili zgrada i magacin iznosi nešto više od 1.700 kvadratnih metara. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6220/Izgled_zgrade_render_0.jpg