Snažna podrška Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport Zrenjaninu gradu sporta - rekonstruisan košarkaški teren u naselju Bagljaš

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Zrenjanin i zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom i zamenikom Sašom Santovcem i njihovim saradnicima obišao rekonstruisani košarkaški teren u naselju Bagljaš - Bulevar Veljka Vlahovića.

 

 

Dane Basta istakao je da je otvaranje ovog terena još jedan u nizu sportskih terena u koje je Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sporta ulagao. 
- Ulažemo u sport, u sportsku infrastrukturu. Sa gradonačelnikom Salapurom razgovarali smo i o daljim ulaganjima, ulaganjima u mlade, sport, infrastrukturu, u školski sport - rekao je Basta.

 

 

On je napomenuo da je taj sekretaijat u toku ove godine podržao brojne sportske organizacije iz Zrenjanina i da će ulaganja biti nastavljena i ubuduće.

- U rekonstrukciju ovog košarkaškog terena Pokrajina je učestvovala sa dva miliona dinara, a Zrenjanin sa 200.000 dinara. U ovoj i protekloj godini putem Pokrajinskog sekretarijata, kroz razne projekte u Zrenjanin je uloženo 7,4 miliona dinara, dakle, stvarno ulažemo u sport - kazao je sekretar Basta.   

 

 

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je značajnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.
- Snažna podrška Zrenjaninu Gradu sporta u agendi i za ovu godinu imamo od sekretarijata i sekretara Daneta Baste koji naš grad ove godine posećuje već četvrti ili peti put. Dobra saradnja upravo na polju razvijanja sportske infrastrukture, razvoja sporta, takođe, podrška i u omladinskom sektoru što je u njihovoj nadležnosti - rekao je gradonačelnik. 

 

 

On je izrazio zadovoljstvo što je Bagljaš, najveće naselje u Zrenjaninu dobilo košarkaški teren po najnovijim, modernim standardima i bezbednosti.
- Upravo sada razgovarali smo kako i na koji način u narednom periodu da još više unapredimo sportsku infrastrukturu u ovom delu grada, a pravimo i plan kako to uraditi ravnomerno, u drugim mesnim zajednicama na teritoriji našeg grada. Ovaj projekat značajan nam je zbog velikog broja mladih i dece koji ovde provode treninge, takođe, zbog košarkaških klubova koji svoje trenažne aktivnosti mogu da odrađuju na otvorenom prostoru, na ovom terenu, i naravno, pristupačnost i otovrenost za sve naše sugrađane, bilo da se košarkom bave profesionalno ili amaterski, ili samo rekreativno, mogo nam je značajno, posebno u godini kada smo izabrani za Evropski grad sporta - kazao je još gradonačelnik Simo Salapura. 

 


   
Po završetku obilaska terena obišli su i Veslački klub „Begej” gde je, kako je i rekao sekretar Basta sekretarijat prepoznao potrebu Zrenjaninaca i pružio finansijsku podršku u iznosu od 400.000 dinara.

U nastavku posete sekretara Zrenjaninu obišli su zatim i Osnovnu školu „Boško Vrebalov” u Melencima, gde su dodeljeni sportski rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja, preko Saveza za školski sport Vojvodine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6223/basta_u_zr_059.jpg