Srebro za paraolimpijca Lasla Šuranjija - čestitka gradonačelnika Zrenjanina

Član Streljačkog kluba “Olimp” iz Zrenjanina i reprezentacije Srbije Laslo Šuranji osvojio je danas srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini puška trostav 50 metara, u klasi SH1.
 
Šuranji je tako “zaokružio” set olimpijskih medalja, jer je na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojio dve - zlatnu i bronzanu. Te godine, za postignute sportske rezultate i za ukupan doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom, zaslužio je i Nagradu grada Zrenjanina. 
 
 
Nakon dve olimpijske, u Zrenjanin je stigla i paraolimpijska medalja, što je izuzetan rezultat za Streljački klub “Olimp”, ali i sve sportiste sa invaliditetom iz našeg grada. To posebno ističe i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u čestitki upućenoj Šuranjiju. 
- “Evropski grad sporta” posvećuje pažnju svim kategorijama sportista, uključujući i osobe sa različitim stepenom invaliditeta. U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime čestitam Laslu Šuranjiju na još jednom odličju koje sija zlatnim sjajem i našem Streljačkom klubu “Olimp” za izuzetne sportske domete svojih članova. Grad će i dalje biti uz vas i pratiti vaše potrebe i uspehe, a Zrenjaninci mogu biti ponosni na svoje sportiste, olimpijce i paraolimpijce, koji su u Tokiju svoje klubove, grad i zemlju predstavljali na najbolji mogući način i podarili nam ovog leta tri medalje - poručio je gradonačelnik Salapura.           
 
Ovo je četvrta medalja za Srbiju na Paraolimpijskim igrama, a čestitku Šuranjiju uputili su i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6176/Paraolimpijci_2016_0.jpg