Uspeh mladih zrenjaninskih kuglašica i kuglaša na svetskom prvenstvu - gradonačelnik ugostio sedmoro reprezentativaca Srbije iz našeg grada

Na nedavno održanom svetskom prvenstvu u kuglanju u kategoriji pionira, kadeta i juniora, održanom u slovenačkim gradovima Kranju i Kamniku, za reprezentaciju Srbije nastupilo je čak desetoro mladih kuglašica i kuglaša iz Zrenjanina. Uspešne nastupe krunisali su sa sedam osvojenih medalja, a u sastav reprezentacije ušli su kao članovi dva gradska kuglaška kluba, “Banata” i “Kristala”, ili se takmiče za beogradski KK “Singidunum” i novosadske klubove “Radnički” i “Alimenta”.  
 
 
 
U njihovu čast danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura priredio prijem u Gradskoj kući. Prijemu je prisustvovala i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, a pozivu se odazvalo sedam naših reprezentativaca - Miloš Rajić, Uroš Papić, Milena Jurišić, Olivera Čikoš, Višnja Živanović, Miona Grujić i Vuk Boškov. U delegaciji je bila i Bosiljka Božić, članica Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije i sekretar KK “Kristal”.
 
Juniorka Višnja Živanović, članica KK “Radnički”, osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu u kombinaciji i bila je naša najuspešnija takmičarka na šampionatu u Sloveniji. Bronzane medalje u tandemu osvojile su juniorke Milena Jurišić (KK “Kristal”) i Olivera Čikoš (KK “Alimenta”), dok su bronzu ekipno osvojili Renata Bodo, Miloš Rajić (oboje KK “Kristal”) i kadetkinja Miona Grujić (KK “Alimenta”).
 
 
 
Gradonačelnik je čestitao mladim kuglašicama i kuglašima na postignutim rezultatima i istakao da Grad Zrenjanin ima dobru saradnju s većinom nacionalnih granskih sportskih saveza.
- Pokušavamo da ispromovišemo ono što je najvrednije u sportu, a to jesu rezultati ovih mladih sportista, budućih šampiona u seniorskoj konkurenciji. Imali smo priliku i čast da porazgovaramo s reprezentativcima Srbije u kuglanju u mlađem uzrastu, čak desetoro takmičara iz Zrenjanina je branilo boje naše zemlje na svetskom prvenstvu u Sloveniji, ja im čestitam, čestitam stručnom štabu, naravno i klubovima koji su svoje takmičare doveli do forme da budu reprezentativci. U godini u kojoj je Zrenjanin evrospki grad sporta, ovo je uspeh kom pridajemo posebnu pažnju i nadamo se da ćemo u narednom periodu imati mogućnost da pružimo podršku ne samo kuglašima, nego i ostalim sportistima i time promovišemo i naš grad i našu državu - poručio je gradonačelnik Salapura.
 
 
 
Najuspešnijoj među našim reprezentativcima, Višnji Živanović, postignut rezultat veoma znači, i njoj lično, i njenoj porodici. 
- Pripreme nisu bile teške, jer volim ovaj sport, mene to pokreće i veoma mi znači u životu, ali bilo je naporno, jer mora redovno da se trenira, u kuglani i van nje, nije to samo fizička spremnost, ima i psihičke, i puno je rada - kaže ona i dodaje da nema posebnu motivaciju za nastupe, već da je sama sebi motivacija, sa svojim ciljevima koje želi da ostvari. 
- Dok ih ne ostvarim, neću stati - ističe nosilac dve svetske juniorske medalje Višnja Živanović.  
 
 
Najmlađi naš reprezentativac Uroš Papić, pionir KK “Kristal”, kaže da mu je učešće na šampionatu u Sloveniji donelo značajno iskustvo, i da je zadovoljan rezultatom. 
- Pripremao sam se tokom celog raspusta za takmičenje, nastup u Sloveniji mi mnogo znači, jer sam uspeo da dođem do svetskog prvenstva. Cilj mi je da uspem u ovom sportu, ponosan sam na svoje drugove i drugarice iz reprezentacije koji su osvojili medalje i nadam se da ću im se uskoro pridružiti - rekao je on.    
 
Svetsko kadetsko i pionirsko prvenstvo održano je od 21-26. avgusta, dok su se juniori takmičili od 27-31. avgusta. Slovenija je preuzela organizaciju takmičenja, nakon što je prošle godine Poljska otkazala domaćinstvo, zbog pandemije izazvane koronavirusom. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6182/prijem_kuglasiDSC_0.jpg