Veliko interesovanje građana za sufinansiranje mera energetske sanacije - pristiglo više od 400 prijava

Grad Zrenjanin među prvima je avgusta ove godine raspisao Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i na stanovima teritorije grada Zrenjanina za 2021. godinu.

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije zatim je uputila obaveštenje da je na osnovu zahteva velikog broja građana za učešće na tom Javnom pozivu za sprovođenje mera energetske sanacije u domaćinstvima, a u nameri da se pruži mogućnost za učešće što većem broju njih, produžen rok za podnošenje prijava na 10. septembar 2021. godine. 

Konkurs za građane sa teritorije Grada Zrenjanina odnosio se na zamenu spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamenu kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja. Građani će moći da ostvare podršku Grada Zrenjanina maksimalno do 50 odsto vrednosti radova.
 

Da za ovaj vid pomoći vlada veliko interesovanje pokazuje i podatak da je do petka, 10. septembra, u 12 časova, pristiglo   više od 400 prijava građana za ovaj vid sufinansiranja.


Kada je reč o kriterijumima za izbor projekata krajnjih korisnika porodičnih kuća i stanova, evaluacija prijave podnosioca će se vršiti u skladu sa Pravilnikom usvojenim od strane Grada.

Grad Zrenjanin zaključio je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i u gradu Zrenjaninu na zamenu kotlova.
 
Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane Grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio Grad Zrenjanin, što je i među najvećim iznosima koje je za ovu namenu izdvojila jedna lokalna samouprava, dok je 7,4 miliona odvojilo Ministarstvo. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6189/large_Grb_Indeks_300.jpg