Zahvaljujući kampanji ROSA vode „Beba bira gde“, u Gradskoj bašti postavljene su dve klupe za dojenje

Dve klupe za dojenje postavljene su danas u Gradskoj bašti u sklopu kampanje Rosa vode „Beba bira gde“ kojom se širi svest o značaju dojenja.  
Zahvaljujući podršci čitave zajednice kroz kupovinu Rosa vode i izdvajanju 1 dinara od svake prodate boce od 1.5l, prikupljena su značajna sredstva koja su omogućila postavku 21 Rosa klupe za mame i bebe u gradovima širom Srbije, tokom 2020. godine. 
ROSA voda i ove godine nastavila je tradiciju podrške mamama da svoju bebu doje u javnosti kad i gde god beba želi i postavlja nove funkcionalne klupe za dojenje u gradovima širom Srbije.

 


Osluškujući potrebe mama, ROSA voda je uvidela da je mamama, dok borave na otvorenom, potreban kutak gde će moći da doje svoju bebu, presvuku je ili da jednostavno uživaju u lepom vremenu. 
- U ime ROSA vode i svoje lično ime, zahvaljujem se gradonačelniku grada Zrenjanin i svima koji su prepoznali značaj podrške mamama i bebama. Drago mi je što zajedno nastavljamo da širimo svest o značaju dojenja i što doniranjem specijalno dizajnirane Rosa klupe za mame i bebe ovom prelepom gradu, koji sa pravom nosi epitet ’Grad mostova’, dodatno osnažujemo mame da svoje bebe doje u javnosti. ROSA voda već treću godinu zaredom, u okviru inicijative „Beba bira gde“ podržava mame u najnežnijim trenucima i zahvaljujući velikoj podršci zajednice kroz kupovinu Rosa vode i ove godine nastavljamo našu misiju, jer dojenje je ono što je zaista važno, a beba bira gde - rekla je Agnes Ivković, brend menadžer ROSA vode.

 

 

Gradonačelnik Simo Salapura je, zahvalivši na donaciji, izrazio zadovoljstvo što je ROSA odabrala naš grad i na taj način pružila podršku zrenjaninskim majkama.
- Grad Zrenjanin sprovodi mere populacione politike, a ovakav gest društveno odgovorne kompanije doprinosi našim aktivnostima - rekao je gradonačelnik Salapura.  
Dojenje u javnosti u Srbiji je, nažalost, i dalje tabu tema, iako se zna koje dobrobiti majčino mleko donosi bebi i da mame treba nesmetano da doje kad god i gde god to beba želi. U okruženju gde većina ljudi smatra da je čin dojenja intiman i da mame treba isključivo da doje bebu kod kuće, uređivanjem ROSA kutaka za dojenje, ROSA voda nastavlja da pruža podršku mamama da se osećaju dobro dok doje bebu u javnosti.

 


“ROSA voda vas poziva da budite deo nastavka inicijative „Beba bira gde“ i pružite podršku mamama u najnežnijim i najlepšim trenucima. Zajedno ćemo stvoriti bolje uslove života za mame i bebe, pružiti im svu neophodnu podršku, udobnost i mesto gde će sa svojom bebom moći da uživaju u lepom vremenu, jer Beba bira gde” poručili su iz Rosa vode.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6213/klupe_za_dojenje_00.jpg