Novo gradilište u Zrenjaninu - umesto rupe na Bulevaru Milutina Milankovića benzinska stanica NIS sa pratećim sadržajima

Još jedno gradilište otvoreno je u blizini centra Zrenjanina, na Bulevaru Milutina Milankovića, gde su u toku zemljani radovi na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom kompanije NIS, sa pratećim sadržajima “Zrenjanin centar”. Reč je o neizgrađenom prostoru pored stambenog objekta, a preko puta Zavoda za javno zdravlje i ugostiteljskog objekta “Specchio”, odnosno zatrpanom rukavcu nekadašnjeg “turskog” Begeja. Lokacija je približne površine 3.500 kvadratnih metara.
 
 
 
 
Kako je navedeno na info-tabli gradilišta, izvođač radova je konzorcijum “Bokirus Moskva inženjering d.o.o. - Jedinstvo a.d.” Beograd, a rok za završetak radova je kraj decembra ove godine. Na gradilištu ističu da će problem denivelacije terena od blizu četiri metra biti rešen nasipanjem, što znači da će budući objekat biti u ravni s magistralom, odnosno Bulevarom Milutina Milankovića. 
 
Kompanija NIS imala je u planu gradnju objekta uz trasu obilaznice oko grada, u zoni kompleksa “Linglong”, gde je ranije kupila parcelu, ali je izašla u susret investitorima i Gradu Zrenjaninu, pa je tu lokaciju ustupila za ovu, na kojoj su pre nekoliko dana počeli radovi.  
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6240/pumpa_magistrala0.jpg