Održana 10. sednica Gradskog veća - realizacija izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda

Deseta sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće.
 
Članovi Gradskog veća usvojili su svih deset tačaka koje su se našle na dnevnom redu, a među kojima su Utvrđivanje Predloga Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu, izvestilac je bio Milutin Đurišić, Utvrđivanje Predloga Odluke o pokretanju postupka davanja u zakup naizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina o kojoj je izvestila Violeta Kučanda Bogasenieva, kao i tačke koje su se odnosile na usklađivanje sa zakonskim odredbama u funkcionisanju Narodnog muzeja i Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.  
 
 
 
 
Tokom današnje sednice usvojeni su i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin za 2021. godinu, kao i Utvrđivanje Predloga Zaključka o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin za 2021. godinu o kojima je izvestio direktor tog preduzeća Predrag Bodiroga.
 
Članovi veća usvojili su zatim i Predlog Zaključka o prihvatanju Druge izmene Programa poslovanja JP ''Gradska stambena agencija'' Zrenjanin za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2020/2021. godinu i Godišnji plan rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2021/2022. godinu.
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da su današnju sednicu Gradskog veća obeležile tačke koje se tiču realizacije projekta izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda.
- Mi smo potpisali ugovor u novembru 2020. godine sa kompanijom “Metito” o izgradnji prečistača, održali smo nekoliko sastanaka, u međuvremenu radi se na realizaciji. Usvojen je urbanistički projekat za prečistač otpadnih voda, a na današnjoj sednici imali smo dve tačke koje su vezane za taj projekat. Jedna od tačaka je i donošenje odluke o davanju u zakup zemljišta za izgradnju prečistača otpadnih voda i nakon ove i skupštinske odluke šaljemo zahtev Vladi Republike Srbije, kako bi se dobila saglasnost na potpisivanje i tog dela, koji je sastavni deo ugovora, a odnosi se na zakup zemljišta dok je u toku realizacija projekta prečišćavanja otpadnih voda, sve do trenutka dok prečistač ne postane vlasništvo Grada Zrenjanina. To je veoma značajno, jer se na osnovu naše odluke otvara mogućnost dobijanja građevinske dozvole, što mi očekujemo do kraja godine, a što opet znači da nas već krajem ove ili početkom naredne godine očekuje i sama izgradnja prečistača - rekao je on. 
 
Gradonačelnk Simo Salapura najavio je za sutra sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije i uputio apel članovima Gradskog veća, svojim saradnicima i građanima da se vakcinišu.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6234/gradsko_vece_06102021_0.jpg