Pobeda rukometašica Srbije protiv Turske - gradonačelnik Salapura i ambasador Aksoj zajedno na tribinama

Rukometašice Srbije savladale su sinoć u Zrenjaninu Tursku rezultatom 36:27 (21:13), u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Ubedljivo od samog početka, kada su povele s 3:0, a vrlo brzo i sa 10:3, čime je meč, praktično, bio i odlučen, naše reprezentativke uspešno su startovale u novom ciklusu kvalifikacija. 
 
 
 
Slična slika na terenu viđena je i u drugom poluvremenu, a u jednom trenutku prednost Srbije iznosila je 13 pogodaka razlike (32:19). Selektor Igor Bregar je pružio šansu maltene svim rukometašicama koje je imao na klupi. Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova, Željka Nikolić je postigla pet, a Anđela Janjušević i Marija Petrović po četiri. Od igračica u polju jedino se nisu upisale u strelce Jelena Agbaba i Ana Kojić.
 
 
 
Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i Javna ustanova “Sportski objekti”, uz pomoć gradskih službi, Kancelarije za mlade grada Zrenjanina i volontera, organizovali su meč na najbolji način, a tribine su bile ispunjene u skladu s epidemiološkom situacijom i odlukom da kapacitet gledališta bude 30 odsto. 
 
Utakmici je prisustvovao i Njegova Ekselencija Hami Aksoj, novopostavljeni ambasador Turske u Srbiji. Pratio je meč zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina, Simom Salapurom, a susret na tribinama predstavljao je i priliku za kraći razgovor i poziv ambasadoru da u narednom periodu, u plan svojih zvaničnih aktivnosti, uvrsti i posetu Zrenjaninu. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6238/rukomet_utakmica_srb_tur0.jpg