Prijem za predstavnike Rukometnog saveza Srbije i ženskih reprezentacija Srbije i Turske, povodom današnje utakmice u Zrenjaninu

Povodom današnje utakmice ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Turske, koja se igra u Zrenjaninu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura priredio je prijem za predstavnike obe reprezentacije, kao i Rukometnog saveza Srbije. 
 
 
 
Prijemu su prisustvovali članovi stručnih štabova i po dve igračice iz obe reprezentacije, kao i predstavnici Rukometnog saveza Srbije, čiji se generalni sekretar Slobodan Stanković zahvalio gradonačelniku i gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu, uloženim naporima na organizaciji meča i što je još jednom “pružio ruku” Rukometnom savezu Srbije i prihvatio da bude domaćin današnjeg značajnog događaja.  
- Svi znamo da je Zrenjanin grad sporta, a s obzirom na broj stanovnika koji ima, u odnosu na broj osvojenih medalja na velikim takmičenjima i Olimpijskim igrama, Zrenjanin spada među “najsportskije” gradove u Evropi. Srbija i Turska su zemlje prijatelji, i naši vrhunski sportisti i treneri koji igraju ili su nastupali i boravili u Turskoj prenose samo najlepše informacije iz te zemlje - rekao je Stanković i takođe poželeo članicama i stručnom štabu turske reprezentacije prijatan boravak u Srbiji i u Zrenjaninu, a da u današnjoj utakmici pobedi bolji tim. 
 
 
 
Od igračica reprezentacije Srbije koje će nastupiti danas, na prijemu su bile Ivana Mitrović i Aleksandra Vukajlović.  
 
Prisutna je bila i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, koja, sa svojim timom, čini velike napore da se sve sportske manifestacije u gradu održavaju na najvišem nivou. 
 
Gradonačelnik Salapura poželeo je reprezentativkama i delegacijama obe zemlje dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu i zahvalio im se na izdvojenom vremenu i poseti Gradskoj kući. Istakao je da Zrenjanin ove godine nosi priznanje “Evropski grad sporta” zbog duge i bogate sportske tradicije, velikog broja aktivnih sportista i osvojenih medalja, ali i dobre saradnje s nacionalnim sportskim savezima i organizacije važnih međunarodnih takmičenja i utakmica, kakva je i današnja. 
- Zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Zrenjanina i Rukometnog saveza Srbije, u prilici smo da i danas budemo domaćini selekcijama Srbije i Turske i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo s rukometnim savezom u narednom periodu organizovati i određene zajedničke akcije. Posebno nam je drago što su nam stigli gosti iz inostranstva i nadam se da će iz našeg grada poneti lepe uspomene. 
 
 
 
 
Posebno je ukazao na humanitarni aspekt meča i prikupljanje prihoda od ulaznica i za klupske i za reprezentativne mečeve, za Fond “Sportom za bolje sutra”. Pozvao je goste i da posete izložbu “Put pravih vrednosti” Olimpijskog komiteta Srbije, u Narodnom muzeju.  
 
Predstavnici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije takođe su se zahvalili Gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu i dobroj organizaciji meča i izrazili zadovoljstvo što novi kvalifikacioni ciklus utakmica ženske reprezentacije počinje upravo u sredini koja voli i dobro poznaje rukometni sport.  
 
 
 
 
Prijemu su prisustvovale i reprezentativka Srbije iz Zrenjanina Jelena Lavko (devojačko Živković), koja neće nastupati danas jer se oporavlja od povrede, ali će bodriti svoje saigračice i biti u Zrenjaninu i u ulozi domaćina, kao i nekadašnja istaknuta reprezentativka Jelena Erić, sada članica Upravnog odbora RSS zadužena za ženski rukomet. Njima je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio simbolične pasoše Evropskog grada sporta.  
 
Meč Srbija - Turska igra se u Kristalnoj dvorani, s početkom u 18 časova. Broj gledalaca biće ograničen zbog epidemioloških mera, a ulaznice za meč, po ceni od 100 dinara, čiji prihod ide u humanitarne svrhe, mogu se kupiti na biletarnici Kristalne dvorane od 14 časova. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6237/prijem_rukometasice0.jpg