Gradonačelnik obišao zimsku službu preduzeća “Eko gradnja”: Imamo dovoljno ljudstva, mehanizacije i opreme, spremni smo za reagovanje u zimskim uslovima

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja”, kako bi se uverio u spremnost ljudstva i mehanizacije tog preduzeća za održavanje lokalnih puteva na teritoriji grada u predstojećoj sezoni.
 
Nakon obilaska mehanizacije i razgovora sa nadležnim u tom preduzeću, gradonačelnik Salapura je rekao da “Eko gradnja” već devetu godinu za redom dobija posao od Grada Zrenjanina da obavlja posao održavanja u zimskim uslovima. 
 
 
 
 
- Preduzeće je opremljeno sa dovoljno mehanizacije, sa dovoljno agregata i opremom da može da reaguje u vremenskim nepogodama u toku zimske sezone. Na teritoriji grada imamo oko 400 kilometara saobraćajnica koje održava Zimska služba “Eko gradnje” i još oko 200 kilometara državnih puteva koje održava služba preduzeća “Putevi Srbije”. Takođe, naše JKP “Čistoća i zelenilo” zaduženo je za održavanje trotoara duž saobraćajnica i trotoara, tako da mislim da smo spremni za ovu sezonu, vremenska prognoza je za sada povoljna, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, imamo ljudstvo i mehanizaciju, dovoljne količine soli, rizle i ostalih sredstava da reagujemo adekvatno i brzo, kako bi grad funkcionisao u najboljem redu - rekao je gradonačelnik Simo Salapura
 
 
 
Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe u “Eko gradnji”, rekao je da je pripremljeno 60 tona soli koje su dovoljne za sve intervencije na putevima koji su prioriteti prvog i drugog stepena, kao i 40 tona kamenog agregata.
- Naručeno je još soli, tako da neće biti problema, a pred vama je i mehanizacija za četvrti, najviši stepen održavanja. Pored ove mehanizacije, nabavili smo osam novih kamiona na koje se trenutno montiraju plugovi koji će biti uključeni u zimsku službu. Osim mehanizacije četvrtog stepena, posedujemo i 30 plugova, odnosno 30 mašina i kamiona koji mogu da vrše čišćenje snega, tako da i u slučaju obilnijih padavina možemo odmah da reagujemo - rekao je Kukin tokom današnjeg obilaska punkta “Eko gradnje”, u blizini industrijske zone “Jugoistok” u Zrenjaninu. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6296/zimska_sluzba_2021_0.jpg