Gradonačelnik Simo Salapura: Za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji grada Zrenjanina opredeljeno 2 miliona dinara

 Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je, na osnovu Odluke Gradskog Veća o usvajanju Programa dodele bespovratnih sredstava za Ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina za 2021. godinu, Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji Grada Zrenjanina za 2021. Godini, a koji je objavljen danas na sajtu grada.
Javni poziv objavljen je na sajtu Grada Zrenjanina u delu oglasi i konkursi - http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi.
    
Za tu namenu Grad Zrenjanin izdvojio je 2 miliona dinara.
 
Pravo za podnošenje prijava na osnovu Programa na Javni poziv imaju Mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, kao i nezaposlene žene evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje - filijala Zrenjanin sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.
 
 
Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000,00 RSD za privredne subjekte koji će biti osnovani nakon donošenja rešenja, odnosno 100 000,00 RSD za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1.11.2019. godine.
    
Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2021.godini.
 
Rok za podnošenje prijava iznosi 15 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.
 
Za sve informacije vezane za Javni poziv zainteresovani se mogu obratiti Danki Ječmenici na telefon 064/811 6310. Odštampane obrasce za prijavu na konkurs zainteresovane preduzetnice mogu preuzeti kod portira ispred Uslužnog centra GU (soba broj 53, bočni ulaz iz ulice Narodnog fronta). Za pomoć oko podnošenja i popunjavanja Prijave podnosioci se mogu obratiti Zrenjaninskom edukativnom centru na telefon 023/521-090 ili putem elektronske pošte: zreduc@gnail.com, dok za registraciju privrednog subjekta pomoć pruža Unija poslodavaca putem telefona 023/533-730 ili elektronske pošte: poslodavcizr@gmail.com.
  
Gradonačelnik Simo Salapura uputio je poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na ovom konkursu.
- Prepoznali smo važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada grada. Ovo je prvi javni poziv ovakvog tipa na teritoriji grada Zrenjanina i očekivanja su da će i u narednom periodu biti sličnih aktivnosti koje će pomoći ženama u našem gradu i doprineti razvoju ženskog preduzetništva - rekao je gradonačelnik Simo Salapura.      

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6285/large_Grb_Indeks_300.jpg