Interesovanje za vakcinaciju poraslo, a od danas otvoren vakcinalni punkt u Hali “Medison”

Zbog gužvi koje su se u prethodnom periodu stvarale u Staroj specijalističkoj poliklinici, punktovi za vakcinaciju protiv koronavirusa od danas su ponovo otvoreni u hali “Medison”. 
 
 
Medicinska sestra Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" Slađana Pejović kazala je da trenutno radi pet ekipa, tri prepodne i dve popodne.
- Kadrovske probleme i dalje imamo, ne znamo hoće li doći i do povećanja broja ekipa u narednom periodu, ali, ukoliko bude potrebe na tome ćemo raditi - kazala je ona.
 
 
Navela je da su sve vakcine dostupne, "Fajzer" i "Sputnjik" za prvu, drugu i treću dozu, kao i "Sinofarm" vakcina.
 
 
Pejović je ukalaza da je u poslednje vreme evidentiran povećan broj građana koji žele da se vakinišu, što je, smatra, posledica novih mera protiv koronavirusa. 
- Interesovanje za vakcinaciju je poraslo, juče smo imali vakcinaciju prvom dozom "Fajzera" šezdeset lica, što odavno nismo imali - rekla je ona. 
 
 
Vakcinalni punkt iz Stare specijalističke kompletno je prebačen u halu “Medison”, tako da vakcinacija za građane neće više moći da se tamo obavlja. 
- Na ovom vakcinalnom punktu, pored vakcinacije ptrotiv kovida, građani mogu da dobiju i vakcinu protiv gripa, mada je preporuka da tu vakcinu dobiju kod svog izabranog lekara - poručila je sestra Slađana Pejović.
 
 
Radno vreme četiri vakcinalna mesta u “Medisonu” je od 8 do 19 časova, svakog dana.
 
Slađana Pejović je ukazala da i sada veliku pomoć medicinskim radnicima pružaju volonteri Crvenog krsta Zrenjanin. 

Na vakcinaciju potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu i sertifikat o prethodnoj vakcinaciji ako se radi o drugoj ili trećoj dozi (obavezno.)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6290/medison_vakcina_00.jpg