Održan Okrugli sto “Javno - privatno - građanskim partnerstvom do bolje inkluzije marginalizovanih grupa žena na tržište rada Zrenjanina”

Povodom nastavka kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održan Okrugli sto “Javno - privatno - građanskim partnerstvom do bolje inkluzije marginalizovanih grupa žena na tržište rada Zrenjanina”, a u organizaciji Grada Zrenjanina, Udruženja poslovnih žena Srbije i Fondacije za otvoreno društvo.
 
 
 
Moderatorka ovog skupa bila je dr Sanja Popović Pantić - Udruženje poslovnih žena Srbije, a govorile su Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Jelena Travar Miljević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina, Aleksandra Šanjević, Fondacija za otvoreno društvo, Gorjana Ponjević Balani, poslodavac, “Vudplanet”, Tatjana Todorović, poslodavac, “Agrodukat”, Nevena Montresor, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina - “Most”, Tatjana Mijatović direktorka NSZ, filijala Zrenjanin i Izabela Kiš, Unija poslodavaca Zrenjanina.
 
 
 
Jelena Travar Miljević istakla je da Grad Zrenjanin, kao i prethodnih godina, ukazuje na važnost borbe protiv nasilja nad ženama i da to, nizom aktivnosti, čini i ove godine u periodu od 25. novembra do 10. decembra. 
- Danas organizujemo okrugli sto koji se tiče bolje inkluzije marginalizovanih grupa žena na tržište rada Zrenjanina. Naš cilj je da partnerskim odnosom stvorimo što bolje uslove i mogućnosti za uključivanje upravo tih kategorija na tržište rada i kasnije da stvorimo mogućnosti da se one ostvare i na tom polju - kazala je ona. 
 
 
 
Travar Miljević je podsetila da je Grad Zrenjanin, 25. novembra, povodom početka kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, organizovao događaj u centru kada su na špalir 19 narandžastih cipela položeni narandžasti gerberi, čime je odata počast svim žrtvama nasilja nad ženama stradalim u Srbiji u ovoj godini.  
- Grad Zrenjanin je jedan od svetlih primera kada govorimo o multisektorskoj saradnji u borbi protiv nasilja nad ženama, nastavićemo i dalje sa aktivnostima do 10. decembra, a sve u želji da ova tema ostane u fokusu, ali isto tako svesni da samo partnerski i zajedničkim delovanjem možemo da stvorimo bolje uslove za život - kazala je još pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.
 
 
 
Sanja Popović Pantić ukazala je da je današnji skup posvećen reintegraciji ranjivih grupa žena na tržištu rada i da je za to potrebna saradnja sva tri sektora - javnog, privatnog i nevladinog sektora. 
- Ovaj okrugli sto pokušaj je da okupimo predstavnike sva tri sektora i da vidimo gde su mogućnosti koje svakako postoje, posebno sada kada na tržištu rada manjka različitih profila radne snage, a mi kao Udruženje poslovnih žena Srbije, koje je ovaj projekat pokrenulo uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, vidimo u tome brojne mogućnosti. Već smo imali vrlo ineresantne i uspešne projekte, pre svega na reintegraciji Romkinja na tržište rada i samozapošljavanja, tako da verujemo da i sve druge grupacije žena na tržištu rada, koje su trenutno neaktivne, mogu uz određene podrške i mere da budu integrisane i da zapravo to bude jedna dobitna kombinacija za sve tri uključene strane - navela je Sanja Popović Pantić.    

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6304/okrugli_sto_0.jpg