Edukacije za đake prvake u naseljenim mestima: za veću bezbednost, uz podršku Grada Zrenjanina i Saveta za bezbednost saobraćaja

U periodu od 15. do 19. novembra ove godine, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina organizovao je edukacije iz oblasti bezbednosti saobraćaja,  namenjene đacima prvih razreda šest osnovnih škola u naseljenim mestima na našem području.  
 
U salama osnovnih škola “Bratstvo” u Aradcu, “Svetozar Marković Toza” u Elemiru, “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki, “Sveti Sava” u Stajićevu, “Slavko Rodić” u Lazarevu i “Jovan Dučić” u Kleku za potrebe edukacije postavljen je saobraćajni poligon sa pratećom opremom i signalizacijom, na kom su deci, na pristupačan način, predočene različite situacije u saobraćaju.
 
 
 
 
Najmlađi đaci su, kroz praktičan rad na poligonu, upoznati sa osnovnim pravilima, propisima, radnjama i postupcima sa kojima se svakodnevno susreću u saobraćaju, a koja će im pomoći da budu bezbedniji učesnici u saobraćaju. Posebno su obrađene sledeće radnje: prelazak preko pešačkog prelaza na semaforizovanoj raskrsnici, prelazak preko pešačkog prelaza na raskrsnici koja nije semaforizovana, kako se kreću u situacijama kada ne postoji trotoar, koje saobraćajne površine koriste određene kategorije učesnika u saobraćaju i drugo.
 
 
 
 
Kao poklone, Savet za bezbednost saobraćaja je đacima prvacima koji su prisustvovali edukaciji obezbedio i prigodne brošure “Pažljivkova pravila saobraćaja” i svetloodbojne (reflektujuće) narukvice.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6309/Edukacija_u_saobracaju_2021_0.jpg