Gradonačelnik u obilasku JKP “Čistoća i zelenilo”: ljudstvo i mehanizacija spremni za zimsko održavanje javnih površina u gradu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, posetio je danas JKP “Čistoća i zelenilo”, kako bi se uverio u spremnost tog komunalnog preduzeća za zimsko održavanje javnih površina u našem gradu.
- Nastavljamo obilazak naših službi koje vode računa o održavanju ulica, trotoara i biciklističkih staza u zimskom periodu, i nakon što smo posetili zimski punkt  preduzeća “Eko Gradnja”, koja već desetu godinu održava naše lokalne puteve, a spremno je i preduzeće koje održava državne puteve, Javno preduzeće “Putevi Srbije”, danas smo u poseti našem javnom komunalnom preduzeću “Čistoća i zelenilo”. Uverili smo se da je obezbeđeno dovoljno agregata, sredstva i ljudstvo su spremni i drago mi je da u pripravnosti dočekujemo zimu - rekao je gradonačelnik Salapura i dodao da ovo komunalnom preduzeće treba pohvaliti i u drugim segmentima.
 
 
 
 
- Posebno mislim na akciju ozelenjavanja grada koju zajedno sprovodimo i u kojoj Grad Zrenjanin ima veliku podršku ovog preduzeća. Na tome im se zahvaljujem, želim da pohvalim njihove službe i nadam se da će ove godine zima biti takva da neće imati mnogo posla - naglasio je gradonačelnik. 
 
Vršilac dužnosti direktora JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanja Milinković potvrdio je da zimska služba tog preduzeća spremno dočekuje sezonu.
- Imamo dovoljno sredstava i zaposlenih za obavljanje svih predviđenih aktivnosti koje se tiču zimskog održavanja i raspoređeni su u tri smene. Od mehanizacije imamo male traktore sa posipačima soli i čistilicama za sneg, kombinovane mašine sa raonicima za sneg, kiper kamione za odnošenje snega sa glavnog trga i iz centra grada, manje izbacivače snega, topove, oko 120 tona putarske soli i 60 tona kamene rizle na lageru - navodi Milinković i dodaje da građani treba da uzmu u obzir da postoje prioriteti u zimskom održavanju javnih gradskih površina.
 
 
 
 
- Naši prioriteti su trotoari i trgovi u užem gradskom jezgru, u pešačkoj zoni, biciklističke staze uz magistralu, pešačke staze i pristupi svim mostovima, nadvožnjacima, stepeništa i autobuska stajališta - rekao je vršilac dužnosti direktora JKP “Čistoća i zelenilo” i poručio da građani treba da se raduju snegu, ali i da vode računa o održavanju površina ispred svojih kuća.   
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6321/zimska_sluzba_cistoca_2021_0.jpg