Nov sistem naplate parkiranja na parkingu “Prevlaka” već daje rezultate

Nakon najavljivanih investiranja Javnog komunalnog preduzeća “Pijace i parkinzi” u modernizaciju posebnih parkirališta u gradu Zrenjaninu, na parkingu “Prevlaka” počeo je da funkcioniše nov sistem naplate parkiranja. U njega je uloženo 3,8 miliona dinara, a sredstva su, uz angažovanje gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, obezbeđena iz gradskog budžeta. 
 
Instalirani sistem karakteriše beskontaktni ulaz, a za pretplatnike i beskontaktni izlaz s parkinga njihovim vozilima. Izlazni punkt sada je podeljen na dve saobraćajne trake - jedna je namenjena vozačima koji plaćaju parkiranje kao i do sada, kod inkasanta, a druga vozačima pretplatnicima, vlasnicima ENP kartica. 
 
 
 
Uskoro će biti omogućeno i plaćanje putem mobilne aplikacije. Uz ovaj sistem, instaliran je i video-nadzor koji prati rad inkasanta, kao i ceo prostor oko naplatnog mesta.
 
Sve ovo je urađeno s ciljem unapređenja rada, modernizacije usluga i povećanja prihoda preduzeća.
 
 
 
Po rečima direktora JKP “Pijace i parkinzi” Aleksandra Martinova, nov sistem naplate već daje prve rezultate.
- U prvih petnaest dana rada sistema, ovaj parking sa raspoloživih 250 mesta već beleži povećanje prihoda od 50 odsto, uz brži ulaz i izlaz vozila. Nastojaćemo da i u narednom periodu unapređujemo naše usluge i budemo na usluzi sugrađanima i svim posetiocima našeg grada - rekao je direktor Martinov. 
 
 
 
Parking “Prevlaka” najveći je javni parking u gradu i obuhvata, praktično, 13 procenata od ukupnog broja parking-mesta u gradu koja su u sistemu naplate JKP “Pijace i parkinzi” (1869). Cena parkiranja po započetom satu na ovom parkingu iznosi 40,00 dinara, uz mogućnost kupovine pretplatnih karata za jedan, šest ili dvanaest meseci.   
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6347/parking_prevlaka_0.jpg