Počele novogodišnje svečanosti u Zrenjaninu - “Grad otvorenog srca” osmi put okupio najmlađe sugrađane na Trgu slobode

Nakon što je prošle godine izostala, tradicionalna dečja novogodišnja manifestacija u Zrenjaninu “Novogodišnja čarolija - Grad otvorenog srca”, počela je tačno u podne i uvela sugrađane u doček Nove godine. Zrenjaninci već osmi put na ovaj način obeležavaju poslednji dan odlazeće godine i u dobrom raspoloženju i atmosferi pripremaju se za večernja dešavanja. Uz sunčano i toplo vreme za ovo doba godine, na Trgu slobode okupio se velik broj naših sugrađana. 
 
 
 
 
Program, namenjen najmlađima, otvorio je Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, a potom su nastupili hor dečjih vrtića “Vila” i “Crvenkapa”, horić “Sanjalice”, Gimnastičko plesni klub “Free Dance” i CEKOM - Centar za kreativno odrastanje mladih, sa pozorišnom predstavom “Da li gusari dobijaju paketiće?”.  
 
Mališani se zabavljaju danas u društvu Deda Mrazeva, pozdravljaju učesnike u programu, pevaju i igraju s njima, uz slatkiše i novogodišnje paketiće. “Grad otvorenog srca” posetili su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, poželevši najmlađim Zrenjanincima sve najlepše u Novoj godini.
 
 
 
 
Manifestaciju organizuju Grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku kompanije “PerSu”, koja je pripremila i poklanja 500 novogodišnjih paketića deci okupljenoj na Trgu slobode, a dele ih Deda Mrazevi.  
 
U večernjim satima, tačnije od 23 časa, počinje koncert domaće grupe “ABBA real tribute band” koji će trajati do pola jedan, a tačno u ponoć sve koji se odluče da Novu 2022. godinu dočekaju na otvorenom očekuje vatromet!
 
Prvog dana 2022. godine, u toku prepodneva, gradonačelnik Simo Salapura posetiće porodilište, Ginekološko-akušersku službu Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, i uručiti poklone prvorođenim bebama u Novoj godini. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6361/decija_ng_2021_0.jpg