Uručeni ugovori za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu - ekonomsko osnaživanje žena sa sobom nosi i razvoj našeg grada

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novembra ove godine javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena i uputio poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na tom konkursu, a danas su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisani ugovori sa dvanaest korisnica koje su ispunile uslove za dodelu bespovratnih sredstava. 

 

 

Iz gradskog budžeta za tu namenu iz izdvojeno je dva miliona dinara, a gradonačelnik Salapura je ukazao da je Grad Zrenjanin prepoznao važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada i istakao da je reč o prvom javnom pozivu takvog tipa na teritoriji grada Zrenjanina, kao i da su očekivanja da će i u narednom periodu biti sličnih aktivnosti koje će pomoći ženama u tom gradu i doprineti razvoju ženskog preduzetništva.

 


- Zahvalio bih se i konkursnoj komisiji i svima vama čestitam i pozivam vas da u zajedničkom razgovoru, u razmeni informacija i evaluaciji vaih projekata vidimo kako i na koji način možemo da dođemo do još boljih uslova za sledeći poziv u sledećoj godini. Verujem da ima prostora da napravimo pomake kada su u pitanju sam poziv i elementi poziva, a Grad Zrenjanin i ja kao gradonačelnik sa svojim saradnicima smo vam na raspolaganju za vaše predloge i sugestije. Želim vam dobro zdravlje, da se vratimo periodu pre korone što pre i da normalno funkcionišemo, vama i vašim porodicama želim zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, a vašim biznisima da se razvijaju i da zajedno rastemo kao naš Zrenjanin u ekonomskom privrednom i svakom drugom smislu - rekao je gradonačelnik još jednom čestitajući im na dobijenim sredstvima. 

 

 

Predsednica konkursne komisije Jelena Travar Miljević kazala je da je Zrenjanin prvi put, u ovoj 2021. godini, raspisao javni poziv za pružanje podrške u ekonomskom osnaživanju žena, odnosno u razvoju ženskog preduzetništva.
- Sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da je bilo mnogo prijava i da su delatnosti kojima se naše sugrađanke bave izuzetno raznolike, od pekarskih usluga do usluga koje se odnose na pravljenje lampi, šišanje kućnih ljubimaca, tako da to pokazuje da u okviru ženske populacije zaista postoji potencijal za razvoj ženskog preduzetništva, a sve u cilju stvaranja boljih uslova i uslova da se one zaposle, samozaposle i razviju svoje poslovanje. Grad Zrenjanin će pratiti realizaciju ovog projekta i potruditi se da u narednom periodu obezbedi još bolju podršku za razvoj ženskog preduzetništva i bolje uslove kako bismo svi na tom putu razvoja pronašli svoje mesti i razvijali svoje ideje - kazala je Jelena Travar Miljević.

 

 

Snežana Bubnjević, jedna od preduzetnica kojoj su dodeljena sredstva kazala je da do sada nije koristila ni jedan vid pomoći.
- Prijavila sam se na konkurs i uspela da dobijem sredstva. Otvorila sam tepih servis i ta sredstva mi mnogi znače jer će mi pomoći u kupovini mašine koja mi je izuzetno potrebna za rad - kazala je ona. 

 


  
Pravo za podnošenje prijava na osnovu Programa na Javni poziv imali su mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, kao i nezaposlene žene evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje - filijala Zrenjanin sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

 


 Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 dinara za privredne subjekte koji će biti osnovani nakon donošenja rešenja, odnosno 100.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. Novembra 2019. godine.
Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2021.godini, a rok za podnošenje prijava iznosi 15 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6356/ugovori_osnazivanje_zena_00.jpg