Za povećanje bezbednosti saobraćaja u AP Vojvodini 38 miliona dinara - Zrenjanin dobio sredstva za projekat poboljšanja bezbednosti saobraćaja u zoni škole u Tomićevoj ulici

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić uručio je danas predstavnicima gradova i opština u AP Vojvodini, među kojima je i Grad Zrenjanin, ugovore u vrednosti od 38 miliona dinara za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2021. godini.
 

U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
 
Na konkursu resornog sekretarijata podržano je 27 projekata, koji će biti realizovani u 18 jedinica lokalne samouprave. Bespovratna sredstva obezbeđena su za uređenje zona škola, semaforizaciju raskrsnica i projektovanje kružnih tokova. 
 
 
„Prioritet nam je uređenje zona škola i na ovom konkursu podržano je 16 projekata, ukupne vrednosti 18 miliona dinara, kojima će biti uređeno 37 tih zona u AP Vojvodini“, rekao je sekretar Bjelić. On je dodao da je plan za sledeću godinu da se obezbedi kvalitetna tehnička dokumentacija za sve neuređene ili nedovoljno uređene zone škola.  
 
Bjelić je naglasio da je budžetom za 2022. godinu predviđeno ulaganje od skoro 54 miliona dinara u razvoj saobraćaja i putne infrastrukture.
 
 
„Bezbednost saobraćaja je svakako značajna tema kojom ćemo se baviti i u budućnosti, a prioritet nam je zaštita najmlađih učesnika u saobraćaju. Nadam se da ćemo u narednom periodu učiniti sve što možemo da naši putevi budu bezbedniji za sve, a posebno za najmlađe“, kazao je resorni sekretar.
 
Bespovratna sredstva za postavljanje saobraćajne signalizacije i tehničke opreme za usporavanje saobraćaja u zonama škola dobili su Kanjiža, Sremska Mitrovica, Čoka, Pančevo, Zrenjanin, Kovačica, Vršac, Stara Pazova, Pećinci i Bački Petrovac.
 
Zrenjaninu su sredstva dodeljena za projekat - Poboljšanje bezbednosti saobraćaja u zoni škole u Tomićevoj ulici. Ukupan iznos potreban za realizaciju projekta je 1.804.078,75 dinara, a Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za tu namenu opredelilo je 900.000 dinara.
  
 

Projekti postavljanja brzih displeja u zonama škola podržani su u Odžacima, Staroj Pazovi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Žitištu i Čoki. 
 
Za semaforizaciju raskrsnica sredstva su dobili Kanjiža, Kikinda, Pećinci i Bečej.
 
Sredstva za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnih tokova dobili su Kikinda, Žabalj, Senta, Odžaci i Subotica. Podržani su i projekti izrade tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnica u Pančevu i Subotici.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6353/santovac_ugovori_ns_00.jpg