Pred sutrašnji nastup Stefana Milenkovića - između Italije, Kine i Njujorka sa Zrenjaninskom filharmonijom, ulaznice rasprodate za dva dana

Sutrašnji nastup violiniste Stefana Milenkovića sa Zrenjaninskom filharmonijom na najlepši način otvara koncertnu sezonu u Zrenjaninu, jer to neće biti samo novogodišnji koncert, već prvi u nizu koji će filharmonija i Kamerni orkestar izvesti tokom godine. Po prvi put, dakle, Zrenjaninska filharmonija imaće profesionalnu koncertnu sezonu. To znači da sve ljubitelje muzike, umetnosti i kulture uopšte, u ovoj godini očekuje pet ili šest koncerata zrenjaninskog Kamernog orkestra i dva ili tri koncerta Zrenjaninske filharmonije.  
 
 
Retki su gradovi u našoj zemlji, ali i u okruženju, koji se mogu pohvaliti tako sadržajnom muzičkom scenom i činjenicom da u njima postoji filharmonija, čiji počeci rada datiraju još iz 1890. godine. Zahvaljujući razumevanju prethodnog i sadašnjeg gradonačelnika, Čedomira Janjića i Sima Salapure, i njihovoj, zaista odličnoj saradnji sa Zrenjaninskom filharmonijom i direktorom Romanom Bugarom, Grad Zrenjanin ponosno staje iza svojih umetnika i prepoznaje njihov rad i visok umetnički kvalitet. 
 
 
 
Ulaznice za sutrašnji koncert u Kulturnom centru Zrenjanina rasprodate su u roku od dva dana, a Stefan Milenković u naš grad stiže nakon dva koncerta u Italiji na početku ove godine - u Trapaniju i Mesini na Siciliji, a nakon nastupa sa Zrenjaninskom filharmonijom, 16. januara očekuje ga nastup u Kini i potom američka turneja, tokom koje će svirati u nekoliko gradova, uključujući i dva koncerta u Njujorku. Mesto Zrenjanina u ovakvom društvu je za svaku pohvalu, a sve to najavljeno je na oficijelnom sajtu Stefana Milenkovića.
 
 
Podsećamo, rad Zrenjaninske filharmonije obnovljen je 2014. godine, nakon šest decenija. Onda je, uoči Novogodišnjeg koncerta 2015. godine, počela jedna nova priča, nastavljena je veoma zapaženim i posećenim koncertima na otvorenoj sceni Trga slobode, a angažovanjem direktora Romana Bugara, zrenjaninskih muzičara i njihovih eminentnih gostiju, Zrenjaninska filharmonija nastavlja lepu tradiciju i u 2022. godini, i za sutra uveče najavljuje vrhunski kulturni događaj u našem gradu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6371/Milenkovic_najava_0.jpg