Raspisan novi Javni poziv za finansijsku podršku za lečenje dece, u toku prošle godine Grad Zrenjanin pomogao lečenje 18 dece

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novi Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, a poziv je otvoren do utroška sredstava. 
 
Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina "Oglasi i konkursi".
 
U toku prethodne godine, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi više od 1,5 miliona dinara. 
 
Gradonačelnik Simo Salapura poziva sve koji imaju potrebu za lečenjem dece uz podršku Grada Zrenjanina da se jave i ističe da je Javni poziv otvoren pod istim uslovima i kriterijumima kao do sada.
- Opredelili smo i ove godine dovoljno sredstava za ovu namenu, a od raspisivanja novog javnog poziva već su doneta dva rešenja o dodeli sredstava i još nekoliko zahteva je u fazi razmatranja. To govori o interesovanju naših sugrađana, ali i o potrebi za ovakvom vrstom pomoći i Grad Zrenjanin nastaviće da pruža finansijsku podršku i u narednom periodu - kaže gradonačelnik. 
 
Sve prispele zahteve za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece razmatra stručna komisija imenovana posebnim rešenjem gradonačelnika. Ona donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece. Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju, maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6391/Grad_0.jpg