Sledi novi talas epidemije, sačuvajmo sebe i zdravstvene radnike

Situacija oko nas ukazuje da će vrlo brzo i u Zrenjaninu doći do dramatičnog povećanja broja zaraženih virusom korona. Na teritoriji Vojvodine u proteklih 48 sati broj zaraženih je veći tri puta. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisani svih uzrasta.
 
Sprovođenjem propisanih epidemijskih mera možemo pojedinačno učiniti dosta da ublažimo rizik i smanjimo broj novozaraženih. Aktuelni soj virusa ima kratku inkubaciju i deset puta veću infektivnost. Naši zdravstveni radnici imaju više iskustva u borbi protiv Kovida-19, sve zdravstvene ustanove mogu za veoma kratko vreme da se preorijentišu na rad u Kovid-sistemu, ali će biti veliki problem ukoliko se poveća broj zaraženih, a dodatno i ako se zaraze oni koji treba da nas leče. 
 
Sačuvajmo svoje zdravlje, sačuvajmo naše zdravstvene radnike! Oni koji se nisu vakcinisali neka još jednom preispitaju svoj stav i odu do našeg vakcinalnog punkta u hali sportova, jer je već sasvim jasno da samo vakcina donosi najbolju zaštitu. 
 
Podaci govore da je, zaključno s jučerašnjim danom, u Zrenjaninu aplikovano ukupno 127.575 doza vakcina. Od toga, prvom dozom vakcinisano je 49.420 sugrađanki i sugrađana, drugu dozu primilo je ukupno 47.806 sugrađanki i sugrađana, dok je trećih doza vakcina dato ukupno 30.349. 
 
Prema jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u Gradu Zrenjaninu je 182 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom i od Nove godine beleži se tendencija rasta.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6367/Grad_0.jpg