Zimski turnir u malom fudbalu ulazi u završnu fazu - finalni dan u subotu, 15. januara, uz revijalni humanitarni meč

Zimski turnir u malom fudbalu se posle jedne godine pauze vratio u “Kristalnu dvoranu” i ove godine okupio je veliki broj ekipa u različitim kategorijama - 56 ekipa ukupno, od toga 32 ekipe u seniorskoj konkurenciji, 16 u juniorskoj i 8 kod pionira, zainteresovalo je ljubitelje malog fudbala u Zrenjaninu, pa je publike u “Kristalnoj dvorani” svakim danom sve više.
 
Posle deset dana turnira i novogodišnjih i božićnih praznika, turnir je stigao do pred sam kraj. Završno kolo je odigrano u većini grupa, pa sad slede eliminacije, četvrtfinalne i polufinalne borbe, a finalni dan je na programu u subotu, 15. januara. 
 
 
 
Tim povodom, danas su se javnosti obratili potpredsednici Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i organizatori turnira Darko Tošić i Branislav Pandurov, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, ovoga puta u ulozi selektorke ekipe “Zrenjanin grad sporta”, koja će nastupiti u revijalnoj utakmici humanitarnog karaktera.
 
Darko Tošić rekao je da turnir do sada protiče u najboljem redu, da je interesovanje značajno, posećenost dobra, te da je odlučeno da se finalni dan održi u subotu, umesto u nedelju kako je prvobitno planirano, da se ni na koji način ne bi remetilo održavanje referenduma, događaja od značaja na nivou cele zemlje, koji bi možda uslovio izostanak jednog dela publike. Najavio je i program finalnog dana turnira.
- Od 15 časova počinju utakmice za treće mesto u mlađim kategorijama, od 17 časova su finalne utakmice u mlađim kategorijama i od 19 časova kreće program seniora. Između utakmice za treće mesto i finala biće odigrana revijalna utakmica i ja pozivam sugrađane da prisustvuju finalnom danu turnira i tako doprinesu i tom humanitarnom meču. Na nekoliko punktova biće postavljene kutije za ostavljanje tzv. “slatkiša” i “slaniša”, koliko ko može i želi da donese, što će potom biti prosleđeno Crvenom krstu, za dalju dodelu onima kojima će ta donacija značiti. Revijalna utakmica će se odigrati između ekipe “Zrenjanin grad sporta” i ekipe Žandarmerije, nakon čega sledi finalna utakmica seniora i time završavamo turnir za ovu godinu - istakao je Tošić.  
 
 
 
Vukosava Đapić Atanacković najavila je učešće pojedinih poznatih zrenjaninskih sportista u selekciji “Zrenjanin grad sporta”, ali i drugih ličnosti. 
- U ekipi neće biti samo imena iz sveta fudbala, već i drugi sportisti koji su doprineli našem gradu, a nastupiće, između ostalih, Momir Rnić, Amir Teljigović, Branko Savić, Ilija Majstorović, a na spisku su i gradonačelnik Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac, očekujemo još neke potvrde nastupa i ja bih pozvala naše sugrađane da dođu, pogledaju turnir i doprinesu njegovom humanitarnom karakteru - istakla je Đapić Atanacković.   
 
 
Potpredsednik FS grada Zrenjanina Branislav Pandurov izrazio je zadovoljstvo što se turnir po prvi put organizuje pod okriljem fudbalske organizacije grada i istakao da se i “sudijski deo” turnira do sada odvijao bez problema, a najavio je i prisustvo sudija sa znakom FIFA na završnim utakmicama i revijalnom meču.  
 
 
 
Kao neke od zanimljivosti sa turnira, navodimo da su na njemu, pored našeg Kluba malog fudbala “SAS”, člana Druge futsal lige Srbije, učešće uzele i ekipe iz okruženja - iz Žablja, Titela, Kačareva i Pančeva. Ekskluziva turnira je i nastup našeg reprezentativca u futsalu, Slobodana Rajčevića, koji je nastupio za ekipu “Ekometal Komerc”. 

RASPORED FINALNOG DANA ZIMSKOG TURNIRA U MALOM FUDBALU
Subota, 15. januar 2022. godine
 
15.00  Utakmica za 3. mesto - pioniri
15.40  Utakmica za 3. mesto - juniori (2006-2007. godište)
16.20  Utakmica za 3. mesto - juniori (2004-2005. godište)
17.00  Finalna utakmica - pioniri
17.40  Finalna utakmica - juniori (2006-2007. godište)
18.20  Finalna utakmica - juniori (2004-2005. godište)
19.00  Utakmica za 3. mesto - seniori
19.50  Revijalna utakmica “Za osmeh više”: “Zrenjanin grad sporta” - Žandarmerija 
20.30  Finalna utakmica - seniori
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6376/zimski_turnir_0.jpg