Zrenjaninska filharmonija i Stefan Milenković priredili publici u našem gradu izuzetan muzički događaj

Dugo najavljivan kao istinski kulturni spektakl, sinoćni koncert Zrenjaninske filharmonije i soliste na violini, čuvenog Stefana Milenkovića, u potpunosti je opravdao očekivanja ovdašnje publike i na najbolji način otvorio profesionalnu muzičku sezonu u našem gradu. Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, Zrenjaninska filharmonija izvela je odabran novogodišnji program, a na repertoaru su se našle kompozicije Čajkovskog, Štrausa, Sarasatea, Andersona, Sen Sansa, Masnea, Ofenbaha, Limbija, Ofenbaha, dok je na bis izveden “Marš na Drinu” Stanislava Biničkog. Zadovoljna publika nagradila je izvođače dugim aplauzom. 
 
 
 
 
Uzbuđen pred ponovni nastup u Zrenjaninu nakon 20 godina, Stefan Milenković rekao je da mu je drago što će svirati sa zrenjaninskim simfonijskim orkestrom. 
- Lično poznajem neke od tih muzičara i njihov kvalitet, a publika u Zrenjaninu uvek je srdačna. Ja na svakom nastupu dajem sto odsto od sebe, očekujem puno energije, entuzijazam i orkestra, srdačnu publiku, toplu atmosferu i sve u svemu, jedan zabavan koncert, jer takav je i program, balansiran da bude atraktivan, ali i težak i zahtevan za nas i mislim da je večerašnji nastup pravi novogodišnji događaj - izneo je svoje impresije Milenković. 
 
 
 
 
Veliko interesovanje zrenjaninske publike vladalo je pred ovaj nastup, a Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, rekao je da su se potrudili da publici zaista i prirede spektakl.
- Zrenjaninska publika je zahtevna i odgovornost je jako velika. Imam tremu, jer mi je jako stalo, ne samo meni, već i ekipi Zrenjaninske filharmonije i organizatorima, Kulturnom centru Zrenjanina, kao i lokalnoj samoupravi, da ovaj novogodišnji koncert, koji je postao tradicionalan, iz godine u godinu bude sve bolje organizovan. S obzirom na interesovanje javnosti, razmišljamo i da ponovimo koncert, a Stefan Milenković će sigurno u bliskoj budućnosti još jednom nastupiti s filharmonijom - rekao je Bugar i dodao da su postojale ideje i da koncert bude održan u “Kristalnoj dvorani”.
 
- Želimo da se novogodišnji koncert uvek traži karta više, da se on s nestrpljenjem očekuje i da ta publika koja bude dolazila da sluša Zrenjaninsku filharmoniju spada među “sladokusce”, kada su u pitanju ljubitelji klasične muzike. Naravno, radili smo i radićemo koncerte za najširu publiku, koji se neće naaplaćivati. Zrenjanin može i ume da organizuje, i ima publiku za jedan ozbiljan novogodišnji koncert, kao što je večerašnji, sa Stefanom Milenkovićem i maestrom Mikicom Jevtićem - poručio je direktor Zrenjaninske filharmonije.
 
 
 
 
Kao i u mnogim ranijim prilikama, i sinoć je Zrenjaninska filharmonija bila pod sigurnim vođstvom Mikice Jevtića, koji je rekao da je repertoar koncerta prilagođen novogodišnjem programu. 
- Saradnju sa sjajnim Stefanom Milenkovićem realizujemo na obostrano zadovoljstvo i na zadovoljstvo publike, i mislim da ćemo svi večeras uživati. Uvek rado dolazim u Zrenjanin, to je sada već dugogodišnja saradnja, rado sam ovde primljen i uživam da radim sa ovim orkestrom - istakao je Jevtić. 
 
 
 
 
Među brojnom publikom, sinoćnjem koncertu prisustvovali su i čelnici Grada Zrenjanina, koji je svesrdno podržao organizaciju koncerta - gradonačelnik Simo Salapura, zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić i sekretarka Skupštine grada Svetlana Grujić, kao i pojedini članovi Gradskog veća grada Zrenjanina. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6373/koncert_stefana_milenkovica_0.jpg