“Budi život - doniraj krv”: NURDOR poziva na akciju dobrovoljnog davanja krvi u utorak, 22 februara, na Bagljašu

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), poziva sve koji su u mogućnosti da se odazovu na veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi, organizovanu ove godine povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, a pod sloganom “Budi život - doniraj krv”.
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu biće organizovana u zgradi mesnih zajednica u naselju “Bagljaš”, u utorak, 22. februara, u periodu od 9.00 do 12.00 časova.
 
NURDOR saopštava da, nakon dve veoma izazovne godine koje su iza nas, veruje da smo naučili da su solidarnost, empatija i odgovornost najvažnije da bi jedna zajednica funkcionisala i da bi jedno društvo bilo zdravo i dobro mesto za život.
 
 
“U vezi sa tim odlučili smo da ove godine 15. februar posvetimo dobrovoljnom davanju krvi i pozivamo vas da nam se u tome pridružite.
 
U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv to učini troje. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije i brojnih problema, situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna.
 
Donacije nisu samo materijalne i naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo. Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno i većina nas to može da donira 4 puta godišnje.
 
Kada bismo to radili, nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer zalihe krvi nisu dovoljne.
 
Takođe, ovom prilikom će za sve zainteresovane biti omogućeno pristupanje u Registar davalaca kostne srži. Za mališane obolele od leukemije ili rođene sa teškim bolestima krvi, često je jedini spas transplantacija kostne srži od zdravog davaoca. Više informacija o važnosti Registra možete pronaći u brošuri.
 
Ukoliko želite da donacijom podržite Misiju udruženja i veliki projekat nove NURDOR Roditeljske kuće u Beogradu, uplatu možete izvršiti na račun udruženja 170-30010715000-82. Za sve dodatne informacije o projektu i dogovore oko razmene Ugovora o donaciji, najljubaznije vas molimo da nas kontaktirate na dole navedene adrese i brojeve telefona. Za sva pitanja i informacije možete nam pisati na e-mail office@nurdor.org ili nas pozvati telefonom: 011/2681555 i 011/2681554.”, navodi se u saopštenju NURDOR-a.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6421/NURDOR_2022_0.jpg