Podrška Gradskog veća grada Zrenjanina aktivnostima NURDOR-a i poziv za učešće u sutrašnjoj akciji

Članovi Gradskog veća grada Zrenjanina podržali su aktivnosti Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i pozvali sugrađane da se odazovu sutrašnjoj velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Većnici su takođe, izdvajanjem finansijskih sredstava u iznosu od 50 hiljada dinara, podržali Misiju udruženja i veliki projekat nove NURDOR Roditeljske kuće u Beogradu. 
 
Predsedavajući Gradskog veća, gradonačelnik Simo Salapura, istakao je značaj učešća u akcijama NURDOR i sve vidove podrške, kako institucija u celini, tako i pojedinaca. Podsetio je da se Grad Zrenjanin svake godine pridružuje NURDOR-u povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka, i da će tako biti i ove godine. I sam višestruki dobrovoljni davalac krvi, gradonačelnik dobro prepoznaje značaj akcije “Budi život - doniraj krv”, ali ukazuje i na sve druge mogućnosti za pomoć.
- Plemenita i humana misija NURDOR-a, usmerena ka malim, ali bezgranično jakim borcima, deci oboleloj od raka, sigurno nikog ne ostavlja ravnodušnim i naša je ljudska i svaka druga obaveza da im pomognemo u svemu što rade i organizuju. Žao mi je što nisam u mogućnosti da ponovo dam krv, jer sam to nedavno učinio, ali sam inicirao da ih ovoga puta podrži Gradsko veće grada Zrenjanina, a verujem i brojni naši sugrađani - poručio je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu biće organizovana u zgradi mesnih zajednica u naselju “Bagljaš”, sutra, 22. februara, u periodu od 9.00 do 12.00 časova. Moguće je NURDOR podržati i slanjem SMS poruke 1 na broj 1150, ili uplatiti sredstva na račun udruženja 170-30010715000-82. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6422/Gradsko_vece_0.jpg