Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu

Nakon što je prethodne godine ova akcija Ministarstva za brigu o selu naišla na veliki odjek, juče je raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu. Za kupovinu praznih kuća ove godine opredeljeno je 500 miliona dinara, a maksimalni iznos po jednoj nekretnini iznosi 1,2 miliona dinara.
 
Posle veoma uspešnog programa sprovedenog u 2021. godini, bespovratna sredstva se i ove godine dodeljuju mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. 
 
Akcija je izazvala interesovanje i na teritoriji Grada Zrenjanina, te je na ovakav način kupljeno 20 kuća, u 12 naseljenih mesta.
 
Tekst javnog konkursa, sa potrebnom dokumentacijom i obrascima, može se naći na stranici sajta Ministarstva za brigu o selu, na linku https://mbs.gov.rs/konkursi.php, ili na sajtu Grada Zrenjanina, stranici Konkursi i oglasi http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi
 
Svi zainteresovani za informacije, sa teritorije Grada Zrenjanina, mogu se obratiti Oliveri Ristić Kostić iz Gradske uprave, na broj telefona 066-8660037 ili u Kancelariji br. 8 Gradske uprave Zrenjanin, radnim danima od 8-12 časova. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6425/Grad_0.jpg