Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine biće održana od 19. do 22. maja 2022. godine u Zrenjaninu

Danas je u Pokrajinskoj vladi održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV).

 

 

U cilju očuvanja tradicije i unapređenja sistema školskog sporta u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Savezom za školski sport Vojvodine organizovati 9. po redu Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine, koja će biti održana od 19. do  22. maja 2022. godine u Zrenjaninu.
U skladu sa pravilnikom o organizaciji 9. SOŠOV–a, Organizacioni odbor čini 11 članova, a predsednik Organizacionog odbora je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, dok je potpredsednik gradonačelnik grada Zrenjanina Simo Salapura. 

 

 

Članovi Organizacionog odbora su: Aranka Binder podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Branko Vujović viši savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Jasmina Juras predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Vojin Jovančević  savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Kristina Bačić predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina,  Danijel Šebez  v.d. direktora Javne ustanove „Sportski objekti“ Zrenjanin, mr Branislav Tešić predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i Jovan Lekić generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, koji je imenovan za direktora 9. SOŠOV-a.

 

 

Na današnjoj sednici izvršena je analiza već realizovanih aktivnosti i definisan je predlog daljih mera u cilju što bolje pripreme za organizaciju predstojeće sportske manifestacije.
Očekuje se da će ova najveća sportska manifestacija učenika Vojvodine okupiti više od 4.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola i njihovih nastavnika sa teritorije AP Vojvodine, koji će se takmičiti u ukupno 15 sportskih disciplina, a tokom trajanja ove manifestacije biće realizovani i mnogobrijni dodatni edukativni programi.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6426/konstitutivna_sosov_00.jpg