Zrenjanin domaćin kvalifikacionog vaterpolo turnira Evropskog šampionata za žene - gradonačelnik posetio naše reprezentativke

Zrenjanin će, od četvrtka do nedelje, biti domaćin još jednog zvaničnog međunarodnog sportskog takmičenja - kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u vaterpolu za žene - na kom će nastupiti pet nacionalnih selekcija: Belgija, Grčka, Švajcarska, Turska i domaćin, Srbija. “Evropski grad sporta 2021” dobija tako novu priliku da potvrdi tradicionalno gostoprimstvo i dosadašnju dobru organizaciju velikih sportskih događaja. Organizatori događaja su Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i Javna ustanova “Sportski objekti”. 
 
 
 
 
Reprezentativke Srbije pokušaće na zrenjaninskom bazenu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u septembru u Splitu. One su juče doputovale u Zrenjanin, a danas ih je, uoči prvog treninga, posetio i gradonačelnik Simo Salapura. On je podsetio na turnir odigran pre dve godine i istakao dobru saradnju s Vaterpolo savezom Srbije.
- Ovo jeste način i da se promovišu sportski potencijali i kapaciteti grada Zrenjanina, ali i promoviše vaerpolo sport. Naš grad ima superligaša u tom trofejnom sportu i bitno je da se ovde održavaju i značajna međunarodna takmičenja. Na Dan državnosti Srbije obišli smo državnu reprezentaciju, pitali kakvi su uslovi u Zrenjaninu i da li je sve u redu. Utisci su pozitivni, a koliko sam čuo, turnir će biti težak i naporan i ja, u ime lokalne samouprave i svoje lično ime, pozivam naše sugrađane da podrže našu reprezentaciju, kako bi se kvalifikovala na Evropski šampionat i naredna takmičenja - poručio je gradonačelnik Salapura.
 
 
 
 
Tokom pet dana, u našem gradu će boraviti više od stotinu gostiju, uključujući igračice, članove stručnih štabova reprezentacija, službena i tehnička lica Evropske plivačke federacije.  
 
Utakmice će se igrati na bazenu Sportskog centra “Jug” na Šećerani, u prepodnevnim i večernjim terminima, a ulaz na sve mečeve je besplatan, uz poštovanje propisanih epidemijskih mera. 
 
Podsećamo, Zrenjanin je pre dve godine, januara 2020. godine, već uspešno organizovao jedan međunarodni turnir u ženskom vaterpolu, kada je ugostio reprezentacije Srbije, Nemačke, Slovačke i Izraela. 
 
 
 

Raspored utakmica: 
 
Četvrtak, 17. februar
1.kolo
19:00 Srbija - Grčka
21:00 Turska - Belgija
 
Petak, 18. februar
2.kolo
10:00 Turska - Grčka
12:00 Švajcarska - Belgija
 
3.kolo
19:00 Srbija - Švajcarska
21:00 Grčka - Belgija
 
Subota, 19. februar
4.kolo
19:00 Srbija - Belgija
21:00 Švajcarska - Turska
 
Nedelja, 20. februar
5.kolo 
09:00 Švajcarska - Grčka
11:00 Srbija - Turska

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6416/bazen_reprezentacija_trening_0.jpg