Gradonačelnik Simo Salapura i Marika Garozi, vlasnica italijanske “Pompee”, svečano otvorili maloprodajni objekat te kompanije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i Marika Garozi, vlasnica italijanske kompanije “Pompea”, svečano su danas otvorili maloprodajni objekat „Pompea Factory store“ koja se nalazi u sklopu fabrike „Fulgar east“, u industrijskoj zoni "Severozapad - Elemir" u Zrenjaninu. 
 
Otvaranju, na kom su ujedno predočeni poslovni poduhvati i planovi, pored drugih zvanica prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i direktor “Fulgara” Adolfo Perosi.
 
 
 
Marika Garozi kazala je da su mnogo toga uradili u poslednje dve godine. U tom periodu krenuli su sa “revolucijom” unutar kompanije, počevši od samog proizvoda, do brenda i slike firme.
 
Pored toga što su modifikovali logo, navela je i da su promenili osnovni materijal za izradu čarapa i poverenje dali “Fulgaru” čiji najlon koriste u proizvodnji, uveli liniju “eko-frendli”, a nastavili su u smeru održive proizvodnje, izbacivši sve materijale od plastike i sada za pakovanje čarapa koriste foliju od recikliranih materijala. 
- Trenutno u Italiji imamo dvadeset dve prodavnice i dve u Srbiji - rekla je Garozi.
 
 

Ivan Stojanović, direktor “Moditala doo” kazao je da u Zrenjaninu i Brusu zaposleno oko 650 radnika, od čega je u našem gradu 270.
- Pre nego što je počela pandemija koronavirusom imali smo 824 radnika u Srbiji, od toga polovina u Zrenjaninu, nažalost sa kovidom i smanjenim obimom posla te brojke su se smanjivale i nadamo se da će se situacija odvijati na bolje, budući da smo ovde prošle godine pokrenuli deo sa šivenjem donjeg veša, koji ranije nije postojao, jer smo za tim povećanjem imali potrebe, a očekivanja su da ćemo se vratiti našoj standardnoj cifri od 350 do 400 radnika u Zrenjaninu - rekao je Stojanović.
 
Ukazao je i da je trenutna situacija teška za sve, pa i za njih, ali da idu u dobrom smeru.
- Nadamo se da neće biti smanjenja obima posla, ali to ipak zavisi od tržišta i geopolitičke situacije - rekao je on.  
 
 
 
"Pompea Grupa" svoje poslovanje na teritoriji Republike Srbije započinje 2002. godine. Nakon tri godine poslovanja u Srbiji, odlučuje se za izgradnju potpuno novog proizvodnog pogona u Zrenjaninu. Investicija ukupne vrednosti od preko 10.000.000 evra, uz podršku Grada Zrenjanina, završena je u roku od godinu dana, nakon čega započinje i proizvodnja. 
 
Kada je 2006. godine otvorila gradilište, bila je to najveća investicija u Vojvodini i prva u industrijskoj zoni "Bagljaš".
 
 

Godine 2008. novoizgrađena fabrika postaje i sedište kompanije. "Pompea" i nakon toga nastavlja sa investiranjem, i gradi novi pogon za bojenje tekstila, koji počinje sa radom 2010. Izgradnjom novog pogona, zaokružen je celokupni proizvodni proces od krojenja, preko šivenja, bojenja, do pakovanja gotovih proizvoda. Tri godine kasnije, u okviru proizvodne jedinice u Zrenjaninu, pokrenut je još jedan proizvodni pogon za automatsko šivenje čarapa. Od tada, "Modital", mesečno proizvede preko 6.000.000 komada gotovih prozvoda, prepoznatljivog italijanskog dizajna i vrhunskog kvaliteta. Dalji razvoj poslovanja je bio usmeren na osavremenjavanje mašina i opreme, povećanje efikasnosti postojećih proizvodnih kapaciteta, povećanje kvaliteta usluga i proizvoda i uvođenje novih standarda. U želji za stalnim napredovanjem, i uz potrebu za ostvarivanjem efikasnog feksibilnog poslovanja, neprekidno nastavlja sa planiranjem dajeg razvoja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6488/pompea_prodavnica_00.jpg