Gradonačelnik u poseti Melencima - radovi na rekonstrukciji kolovoza u dva naseljena mesta i u dve gradske ulice

Čapajeva ulica u Melencima dobila je novu asfaltnu podlogu u dužini od 580 metara i širini kolovoza od tri metra, a vrednost te investicije je 7,5 miliona dinara. Istovremeno, izvršeni su i infrastrukturni radovi u Perlezu, gde je asfaltirana Ulica Đure Jakšića, u kompletnoj dužini od preko 1000 metara. 
 
 
 
Potpuna rekonstrukcija kolovoza obavlja se i u dve prometne gradske ulice - Nikole Pašića i Stevice Jovanovića. U prvoj ulici to je deo rehabilitacije državnog puta kroz grad, u ukupnoj dužini od 8,7 kilometara, dok je Ulica Stevice Jovanovića centralna saobraćajnica kroz naselje “Mala Amerika” i dobiće novu asfaltnu podlogu u dužini od oko 550 metara, na zahtev građana tog dela grada i na inicijativu Garnizona Vojske Srbije, smeštenog upravo u toj ulici. 
 
 
Radovi u Ulici Stevice Jovanovića, MZ "Mala Amerika"
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, obišao je danas naseljeno mesto Melenci i Čapajevu ulicu, gde su ga dočekali predstavnici Saveta MZ “Melenci”, ali i građani te ulice koji su izrazili zadovoljstvo zbog obavljenih radova. 
 
Gradonačelnik je naglasio da su intenzivirani radovi na komunalnoj infrastrukturi i u gradu i u naseljenim mestima.
- U naseljenim mestima Čenta, Perlez, sada u Melencima, radovi se odvijaju u ulicama koje do sada nisu imale asfalt, dok se u gradu vrši kompletna obnova kolovoza na frekventnim saobraćajnicama, čime doprinosimo i poboljšanju komunikacije, bezbednosti učesnika u saobraćaju, ali i kvalitetu života sugrađana koji žive u svim tim ulicama. U toku su i radovi na izgradnji trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, a uskoro kreću radovi u mesnoj zajednici “Dositej Obradović”, kod zgrade “Lesnina” - prokomentarisao je gradonačelnik aktuelne radove na putnoj infrastrukturi i dodao da, što se tiče Melenaca, to nije kraj investicijama. 
 
 
 
- Razmatramo ovde i mogućnost da u toku godine iz Čapajeve ulice asfaltiramo i krak prema pružnom prelazu, odnosno putu za Novi Bečej, u dužini od oko 350 metara. To će još bolje povezati ovaj deo Melenaca i obezbediti bolje funkcionisanje saobraćaja. Priveden je nameni i stadion u Banji Rusandi, završena je ograda, dovršavamo još neke detalje u skladu sa standardima fudbalskog takmičenja, što će brzo biti završeno i stadion sada ima potpunu funkcionalnost da deca i mladi, kojih je mnogo u selu, mogu da se bave fudbalom - rekao je gradonačelnik. 
 
Jedna od većih investicija, po njegovim rečima, uslediće i u zgradi Osnovne škole “Dr Boško Vrebalov”, i to u oblasti energetske efikasnosti.  
- Radimo na projektu energetske sanacije, da putem sredstava iz eksternih izvora finansiranja, na konkursima, dobijemo sredstva za zamenu kotla za centralno grejanje u vrednosti investicije od 12 miliona dinara. Verujem da ćemo to realizovati u narednom periodu, tačnije do početka naredne školske godine - istakao je Simo Salapura
 
 
Radovi u Ulici Đure Jakšića u Perlezu
 
Predsednica Saveta MZ “Melenci” Ivana Stojkov istakla je značaj asfaltiranja Čapajeve ulice, kao projekat na čiju se realizaciju dugo čekalo. 
- Uspeli smo da ga privedemo kraju, meštani su zadovoljni, posebno zbog činjenice da u samoj ulici i okruženju ima više od 70 dece, predškolskog i školskog uzrasta, u jednom delu je i romsko naselje, iz kog deca redovno pohađaju i završavaju školu. U selu ima još neasfaltiranih ulica, koje će u doglednom periodu takođe dobiti novu podlogu i u tom smislu, kao i u realizaciji drugih projekata, moram da istaknem dobru saradnju mesne zajednice s lokalnom samoupravom u Zrenjaninu. Dobro se pokazala i nedavna akcija iznošenja kabastog smeća, realizovana u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo”. Ima, naravno i nasleđenih problema, iz perioda kada se selo nije najbolje vodilo, radimo na njihovom rešavanju i na sve naše zahteve Gradska uprava brzo reaguje i nalazimo neki zajednički dogovor - navodi predsednica Saveta MZ “Melenci”.  
 
 
   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6457/asfaltiranje_melenci_0.jpg