Ivana Vuleta (Španović) svetska šampionka, čestitka gradonačelnika i poseta njenom prvom treneru

Srpska atletičarka, Zrenjaninka Ivana Vuleta (Španović) osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i pred domaćom publikom odbranila titulu iz engleskog Birmingema, 2019. godine. Ivana je zlato u skoku udalj osvojila najboljim skokom u poslednjih pet godina - 7,06 metara, što je bilo dovoljno za još jednu svetsku titulu naše najbolje atletičarke. 
 
Ponos srpske atletike i sporta, Ivana Vuleta rođena je 10. maja 1990. godine u Zrenjaninu, gde je načinila prve atletske korake i vinula se među najuspešnije juniorke sveta, uz prvog trenera Janija Hajdua. Osvojila je više od 20 medalja na velikim evropskim i svetskim takmičenjima, uključujući i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, 2016. godine. 
 
Foto: Srpski atletski savez
 
Povodom osvajanja druge titule svetske šampionke, čestitku je Ivani uputio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je danas i posetio njenog prvog trenera Janija Hajdua. Gradonačelnik je istakao da je još jedna titula Ivane Vulete nastavak sjajnog niza njenih uspeha i novi doprinos popularizaciji atletike i sporta uoššte, kao i afirmaciji naše zemlje i njenog rodnog grada.
- Zrenjaninci se ponose svakim tvojim uspehom i osvojenom medaljom, taj osećaj prisutan  i sada je prisutan, nakon blistavo osvojenog zlata u Beogradu. “Evropski grad sporta” uvek će biti uz tebe, i tvoje rezultate isticati kao primer atletičarima i sportistima koji tek stupaju na borilišta. U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime želim ti još puno sportskih i životnih uspeha - poručio je svetskoj šampionki Simo Salapura
 
 
 
Tokom posete Janiju Hajduu, gradonačelnik mu je poželeo dobro zdravlje i dug život. Atletski stručnjak, koji je posebnu pažnju u trenerskoj karijeri posvetio upravo Ivani Vuleti, nije krio zadovoljstvo zbog njene najsjajnije svetske medalje, koju su sinoć zajedno proslavili u Beogradu. U poseti je bila i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, nekadašnja državna reprezentativka i rekorderka u trkačkim disciplinama, takođe jedna od istaknutih atletskih učenica trenera Hajdua. 
 
 
Gradonačelnik je ovom prilikom Janiju Hajduu uručio primerak monografije “Zrenjaninska olimpijska ogrlica”, koju su zajedno razgledali i podsetili se još jednom zrenjaninskih sportskih legendi, koje su sa Olimpijskih igara u naš grad donele 24 medalje. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6466/Spanovic_Beograd_2022_0.jpg