Najskuplja građevinska parcela u Zrenjaninu privodi se nameni: objavljeni planovi gradnje stambeno-poslovnog objekta sa 128 stanova

Nakon što je sredinom 2020. godine postignuta rekordna cena za jednu gradsku građevinsku parcelu, koja je tom prilikom prodata za skoro 50 miliona dinara, objavljen je javni uvid u prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta visine 26 metara, sa osam nadzemnih etaža, 128 stanova i 5 poslovnih prostora, razmeštenih u dve lamele, kao i garažom u podrumu sa 97 parking mesta.   
 
 
 
U pitanju je investitor iz Zrenjanina, “Ogrev” d.o.o, vlasnika Budimira Jovanovića, koji je za parcelu na uglu ulica Marka Oreškovića i Pančevačke, površine 1.642 kvadratna metra, na javnom nadmetanju ponudio 49.202.530 dinara, odnosno do tada rekordnih 29.965 dinara po kvadratnom metru. U međuvremenu je plac namenjen izgradnji proširen za površinu još jednog susednog objekta, koji je uklonjen, tako da će se stambeno-poslovni objekat graditi na ukupnoj površini od 2.052 kvadratna metra.  
 
U projektu se navodi da će zgrada naglašavati ugao ulica i početak stambenog bloka u arhitektonskom smislu, te se, zahvaljujući izgledu i spratnosti, očekuje da i ova gradska lokacija umnogome promeni dosadašnji izgled i dobije nove sadržaje.
 
 
 
Nakon prezentacije projekta stambenog kompleksa u Ulici Brigadira Ristića, ovo je druga velika investicija u oblasti stanogradnje u gradu Zrenjaninu planirana da počne s realizacijom u toku ove godine. U ovom trenutku, na 12 aktivnih gradilišta gradi se više od 570 stanova, a na još tri lokacije, koje su u pripremi, očekuje se gradnja više od 800 stanova. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6478/Lokacija_Ruza_Sulman_00.jpg