Dodeljeno još pedeset auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac uručio je danas, zajedno sa načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelenom Dragić i članom Gradskog veća Dejanom Damjanovićem, još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.
 
Sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta ove godine i za razliku od prethodnih, Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto-sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata, a to je gotovo za 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu kada je podeljeno ukupno 65 sedišta.
 
 
 
 
Zamenik Santovac je, u obraćanju mamama i tatama beba, rekao da su ostvarili ono što je najlepše u životu - postali su roditelji i čestitao im na tome. 
- Čestitam i bakama i dekama i želim vam sve najbolje u životu. Sigurno da je za vas ovo veoma značajno, ali to je samo jedna od mera koju Grad sprovodi - kazao je Santovac.
 
On je podsetio da se u sklopu mera pronatalitetne politike koje Grad sprovodi za svako prvorođeno dete dodeljuje po 50.000 dinara, za drugo, treće i četvrto po 35.000 dinara, a da se pored toga za svaku bebu izdvaja po 6.000 dinara za kupovinu kozmetike i opreme u apoteci.
- Značajno je i što mere populacione politike usmeravamo i u tome da kasnije stipendiramo učenike, srednjoškolce i studente, sve do doktorata, a sve u cilju da se u što većem broju vrate u naš grad, jer, oni su nam potrebni da bismo razvijali naš Zrenjanin. U narednom periodu nastavićemo da pomažemo koliko je to Grad u mogućnosti, od ove godine po prvi put obezbedićemo besplatne udžbenike za sve učenike sa teritorije grada koji polaze u prvi razred osnovne škole, naravno, uz besplatne torbe i školski pribor kao što smo to činili i ranijih godina - rekao je Santovac.
 
 
 
 
Dodela auto-sedišta je tradicionalna akcija koja je prvi put realizovana 2014. godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina.
 
Dodela auto-sedišta za bebe, osim s aspekta sigurnosti i povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, predstavlja i pomoć Grada Zrenjanina u ostvarivanju roditeljstva, te se svrstava i u mere pronatalitetne politike. Slično kao druge vrste pomoći, auto-sedište za decu, koju u ogromnom procentu roditelji prevoze automobilom, takođe znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6500/dodela_auto_sedista_april_2022_0.jpg