“Dunavski biznis forum” održan u Banja Luci - Gradu Zrenjaninu priznanje za razvoj, unapređenje i prosperitet

“Dunavski biznis forum”, nastao kao plod privatnog i javnog partnerstva-saradnje firme “Media Invent” i Pokrajinske vlade AP Vojvodine, s osnovnim zadatkom promocije i afirmacije Dunavske strategije, doživeo je juče 11. izdanje i po prvi put održan je van Novog Sada i organizovan u Banja Luci.
 
Među predstavnicima 26 gradova i opština iz regiona, učešće na forumu uzeo je i Grad Zrenjanin, u čije je ime prisustvovao načelnik Gradske uprave Miloš Korolija. On je primio i Zlatnu plaketu za razvoj, unapređenje i prosperitet koju je Gradu Zrenjaninu dodelio TERIS – Udruženje razvojnih agencija Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
 
 
 
Ovogodišnji “Dunavski biznis forum” održan je u Kulturnom centru “Banski dvor“, u okviru manifestacija organizovanih povodom proslave dana Grada Banja Luka. Teme održanih panela na forumu bile su: “Digitalizacija kao generator novih poslova”, “Ruralni turizam”, “Zelena energija - održivi razvoj i životna sredina” i “Poslovna infrastruktura - tehnološki park”. Uz predstavnike lokalnih zajednica iz regiona, forumu su prisustvovali i predstavnici razvojnih agencija i privrede.
 
Učesnike i goste pozdravio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, istakavši da je ovaj forum značajan, pre svega, jer uvezuje gradove i omogućava razmenu iskustava iz različitih oblasti. Doprinos forumu dali su i predstavnici gradova pobratima Banja Luke kroz primere dobre prakse, koje su ostvarili u svojim jedinicama lokalne samouprave.
 
 
 
 
Priznanje Gradu Zrenjaninu dodeljeno je za realizovane investicije, razvoj i unapređenje industrijskih zona i infrastrukturne projekte u fazi realizacije ili planova u predstojećem periodu. U Zrenjaninu se, između ostalog, realizuje najveća direktna strana investicija u Srbiji, gradi najviše stanova u protekle tri decenije, a predstoji početak izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda i autoputa ka Beogradu i Novom Sadu, kao kapitalnih investicija u oblasti infrastrukture. 
 
Fotografije: Grad Banja Luka 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6537/Dunavski_biznis_forum_Banja_Luka_0.jpg